2012-08-01

Fartfyllt i Brålanda

Pernilla Birgersson

Halva Vasaloppet och halva Vätternrundan är avklarade, nu väntar Vansbrosimmet och slutligen Lidingöloppet som alla ingår i genomförandet av en så kallad halvklassiker. Men hemmets lugna vrå finns för Pernilla Birgersson sedan många år i Brålanda.

- Jag trivs bra här förutom att det känns som att vi är lite i utkanten. Jag är uppväxt i Brålanda men bodde några år i Trollhättan både i 20-årsåldern och när jag var liten. Sen när det var dags för barn och dagis flyttade vi hit. Det var för att det låg nära mina föräldrar, det är litet med bra dagis och skola, och så var huspriserna attraktiva, berättar Pernilla Birgersson.

Pernilla hamnade i Trollhättan när hon gick gymnasiet. Sedan jobbade hon på Saab tills de lade ner. Numera arbetar Pernilla på Brålanda industri med kvalitetsfrågor och projektledning. Idrottsintresset kom strax före 30-års ålder och det har blivit mycket löpning. Racercykeln fick Pernilla 2008.

Vad kan man hitta på i Brålanda?

- Vi har en sommarstuga vid Vänern och vi är gärna nära naturen. Jag tycker om friluftsliv, kajak och skidåkning. Det finns fina spår vid elljusspåret och uppe på Kroppefjäll. Är det gott om snö brukar SK Granan även göra skidspår på åkrarna vid eljusspåret. Det finns många  föreningar på orten. Här behöver man inte gå sysslolös, det finns bl.a olika idrottsföreningar, kyrkan, väntjänst för äldre och daglediga och Sörgården, en ungdomsgård.

Vad är bäst med att bo i Vänersborgs kommun?

- Naturen och närheten till Vänern. Om det är sommar tycker jag att man ska åka till Sikhall och Ursand. Kroppefjäll har fantastisk vildmark och vandringsleder. Det är också väldigt fint vid Skidstugan i Vänersborg och vid Bergagården.

Smultronställen?

-Skogshyddan och Skräcklan är fina - men jag åker nog till Sikhall eller Kroppefjäll. Evenstorps Gårds Kafé med ekologiska produkter är väl värt ett besök.

Mer information

Namn: Pernilla Birgersson
Ålder: 40
Familj: Maken Thomas och sonen Erik 18
Yrke: Jobbar med kvalitetsfrågor och projektledning på Brålanda industri.
Bor: I Brålanda

Vänersborgs kommun | 462 85 Vänersborg | Besöksadress: Sundsgatan 29 | Telefon: 0521- 72 10 00 | E-post: kommun@vanersborg.se