Publik på Schools Out

Evenemang

Varje år sker det mängder av aktiviteter och arrangemang för ungdomar i Vänersborg. En del av detta utbud består av kontinuerliga eller årligen återkommande aktiviteter där Vänersborgs kommun är arrangör. Nedan följer en lista över dessa fasta arrangemang!

Bearfest


Inför skolstarten arrangerar föreningen MIC tillsammans med Vänersborgs Kommun och Studiefrämjandet med flera en musikfestival med fri entré. Bearfest som växt stadigt sedan första året 2007, blandar både musikgenrer och lokala band med rikskända artister.

Våren 2012 drogs det ekonomiska stödet från Vänersborgs Kommun in, och Bearfest blir därmed iställd i år.

Blåkullarocken


På skärtorsdagen hålls vårens motsvarighet till Lusserocken. Ungdomshuset och Studiefrämjandet arrangerar Blåkullrocken med lokala band på scenen.

Fiskeskolan


På sommaren har du möjlighet att vara med i fiskeskolan. Här lär du dig de vanligaste fiskemetoderna samt fiskevett och naturvett. Man gör även en utflykt till ett erkänt bra fiskevatten. Fiskeskolan är erbjuder både nybörjarkurser och påbyggnadskurser.

Kulturfestivalen


Kultur'10 var första försöket till en deltagarstyrd kulturfestival för ungdomar i Vänersborg. Grunden i arrangemanget är att vem som helst kan delta med innehåll. 2010-års festival innehöll konserter, graffiti-utställnig, teater, liveradio, bytesbod och mycket mer.

Lussebandyn


Natten till 13 december arrangerar Vänersborgs Kommun och IBK Vänersborg den populära Lussebandyn för högstadie- och gymnasieelever.

Lusserocken


Vid Luciadagen har det sedan 1980 varit tradition med en stor Luciakonsert. Initiativtagare är Scenstudion och platsen för konserten har varierat under årens lopp. Sedan 2006 hålls Lusserocken på Ungdomshuset och är ett samarrangemang mellan Ungdomshuset och Studiefrämjandet.

Rockskolan


Rockskolan ger dig som gillar att spela i band, chansen att öva tillsammans med eget band eller med andra intresserade. Här får du bland annat tips från erfarna lärare om hur man blir mer samspelt med andra musiker samt hur man får ett bra "sound". Ni får dessutom chansen att spela in det ni åstadkommit under veckan i en digital inspelningsstudio.

Rookie Röjjet


Vid ungefär sex tillfällen per år arrangerar sedan 2006 Ungdomshuset, Studiefrämjandet och Scenstudion tillsammans konserterna Rookie Röjjet. Här blandas alla möjliga musikstilar på samma scen och tanken är att erbjuda en plats för lokala band att testa sina vingar. Konserter hålls i Ungdomshuset.

School's Out


2005 arrangerades School's Out för första gången i Dalborgsparken i Vänersborg av Vänesborgs kommun och föreningen MIC. Arrangemanget ligger samma dag som grundskolan slutar för vårterminen och har varit en succé! De sju arrangerade åren har tillsammans lockat över 4000 besökare och bjudit på bland annat kända liveband och disco.

Sidan för Schools Out

Sommarscenen


2009 satsades för första gången på en musikscen utomhus med underhållning hela sommaren. Solbadare och vollybollspelare blandas med toner från scenen på Sanden. Efter en lyckad sommar 2010 verkar Sommarscenen bitit sig fast i Vänersborgs musikliv.

Våren 2012 drogs det ekonomiska stödet från Vänersborgs Kommun in, och Sommarscenen på Sanden blir därmed iställd i år.

Kontakt

Christer Glännestrand
Enhetschef Ungdom

Telefon
0521-72 10 66

E-post
christer.glannestrand@vanersborg.se

Kalender

Facebook

Länk till Vänersborgs kommuns hemsida
Mattias Fredén
Webbredaktör/Ungdom
Vänersborgs  kommun
462 85 Vänersborg
Telefon: 0521-72 11 30
E-post: mattias.freden@vanersborg.se