Gå till innehåll

Invigning av årets Kulturvecka

Datum
Tid till

Årets tema är Kulturens ljus i mörkret och är valt av de arrangerande kulturföreningarna. När samhället står inför svåra utmaningar med ett krig i Europa och ekonomiska utmaningar kan kulturen vara en källa för återhämtning, känslouttryck och social gemenskap.

Årets invigningstalare är Jonathan Svensson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Vänersborgs kommun.

Invigningen sker på Vänersborgs huvudbibliotek måndagen den 23 oktober klockan 18.00-19.00.
Utöver invigningstal kommer du som besökare kunna mingla, dricka alkoholfritt bubbel och få boktips i bokbaren. Mölndals Kammarkör bjuder på körsång och vackra arrangemang ifrån trappan. På övre plan kan besökare delta i hörlursverket Jag tänker på dig. I Gröna salen blir det dans och dansfilm av Musik- och kulturskolans Speciallinje och danslärare.

I bibliotekets nedre plan är det visning av Timjans lokaler. Timjan är en kreativ plats för unga mellan 13- 25 år. Under invigning kan du oavsett ålder kika in i våra skapande verkstäder, musikstudion och det kreativa rum för dans, film, spel med mera.

Det är fri entré och alla aktiviteter är kostnadsfria.

Hållpunkter

18.00-19.00 Bubbel och boktips i bokbaren!
18.00 Invigningstal av Jonathan Svensson, ordförande Kultur och fritidsnämnden

18.10-18.30 Musik i trappan av Mölndals Kammarkör

18.30 Dans/dansfilmer av och med danslärare och elever från Musik- och kulturskolan i Vänersborg samt CALS (Community Art Labs Sweden), Gröna salen
18.30 Delta i hörlursverket Jag tänker på dig*, bibliotekets övre plan
18.30 Öppet hus i Timjans lokaler, nedre plan

Biblioteket stänger kl 19.00 men för den som vill förkovra sig i vykortets historia, arrangerear Vänersborgs konsthall en öppen föresläning av Gunilla och Benny Kullinger ger oss en tillbakablick på vykortets historia och hur vykorten idag blivit ett samlarting, som knyter samman människor världen över. Samlar du på egna vykort har du här chansen att byta med andra samlare och intressenter

Upplev kultur hela veckan med våra lokala kulturföreningar, studieförbund och andra kulturaktörer.

Kulturveckan pågår 23-29 oktober på olika platser runtom i Vänersborgs kommun. Hela programmet hittar du på kommunens hemsida. Länk till annan webbplats.

*Ta med egen smartphone och hörlurar för att delta.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till