Gå till innehåll

Verktygsfält

Rådgivning och stöd

På Näringslivsavdelningen erbjuder vi företagslotsning. Det innebär att du kan vända dig till oss för att t.ex. hitta rätt bland förvaltningar, nämnder och blanketter. Vi kan vara en sammanhållande kraft i ärenden och vara din kontaktperson in i kommunen.

Ny i Vänersborg eller redan etablerad

Oavsett vilket hjälper vi till och stöttar dig i dina frågor. Företag som vänder sig till oss varierar såväl i storlek som bransch. Vi har genom åren arbetat med allt från enmansföretagare inom t.ex. café- och fotvårdsbranschen, till internationella modeföretag som omsätter mångmiljonbelopp.

Helhetsgrepp eller enstaka ärende

Är du i uppstarten eller har funderingar på att etablera dig i Vänersborg kan vi hjälpa dig genom hela kedjan – från att hitta lämplig tomt/lokal till det att du startar din verksamhet. Men vi stöttar också i enstaka ärenden. Vi hjälper dig med:

  • Information – vilka blanketter som måste fyllas i, vilka förvaltningar som berörs och hur du kommer i kontakt med dem.

  • Samordning – av dina ansökningar och vi förmedlar information mellan berörda förvaltningarna för att underlätta handläggningen
    .
  • Beslut – Vi har ett nära samarbete med kommunens olika förvaltningar med målet att du så snabbt som möjligt ska få beslut fattade i dina ärenden.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 november 2022