Gå till innehåll

Verktygsfält

Aktiviteter och program

Vänersborgs konsthall är en plats för utforskande, skapande och möten med konsten. Vi erbjuder visningar, öppen ateljé, pedagogiskt program, föreläsningar, kurser med mera för både vuxna och barn.

Entré till konsthallen är alltid kostnadsfri

Sommarprogram

Över sommaren anordnar konsthallen kostnadsfria aktiviteter, både i och utanför konsthallens lokaler. Utöver aktiviteter i ateljén under ordinarie öppettider anordnar feriepraktikanter aktiviteter för barn mellan v.26 - v.28 på olika platser i Vänersborg. I augusti rundar vi av sommarprogramet med att vid separata tillfällen bjuda in seniorträff och föreläsning med stadsarkitekten Martin Staude.
Läs vidare här

Visningar

Önskar du och dina vänner, ditt företag, din klass eller förening fördjupa er i en utställning? Boka en pedagogisk visning med konsthallens personal. En visning kan om så önskas inkludera ett besök i konsthallens ateljé. Visningen tar 20-30 minuter och ges av konsthallens personal.
Läs vidare eller boka visning här

Öppen ateljé

Varmt välkommen att upptäcka och skapa i konsthallens ateljé. Under utställningarna kan du på egen hand arbeta i material och tekniker under det tema som visas i den pågående utställningen. Ateljén är öppen för alla åldrar.
Läs vidare här

För barn och unga

Konsthallen är en plats för både stora och små. Det betyder att aktiviteter för barn och ungdomar alltid är kostnadsfria. Under lovperioder erbjuds fler aktiviteter för barn utöver den Öppna ateljén. Under ordinarie öppettider har konsthallen alltid öppet i ateljé där vi konstadsfritt skapande för stora och små.

Seniorer

Med start hösten 2024 anordnas seniorträffar i Vänersborgs konsthall. Vid dessa tillfällen bjuder vi in till en trevlig gemenskap med visningar av pågående utställning, samtal och fika. Första seniorträffen är 20 Augusti, 10.00- 12.00 i Vänersborgs konsthall. Träffarna är ett samarbete med seniorer i vbg. Mer information om träffpunkter för seniorer hittar du på Seniorer i Vbgs hemsida.