Gå till innehåll

Verktygsfält

Jenni Louwen

Workshop: Contemporary / Floorwork

Jenni är en engagerad och mångsidig dansare med omfattande erfarenhet inom olika dansstilar. Hennes dansresa inleddes vid tio års ålder på Svenska balettskolan i Göteborg, där hon studerade klassiska stilar som modernt, balett och jazz. Efter sin tid på balettskolan började hon utforska urbana dansstilar såsom hiphop, popping, locking, house, samt high heels och floorworks på Twisted Feet.

Under de senaste åren har hennes fokus främst legat på Popping och hon har rest runt i Europa för att fördjupa sina kunskaper inom detta område. Jenni undervisar för närvarande på Twisted Feet i stilar som Contemporary, Floorworks, Street Choreo, Feminine vibes, och barnpopping.

För närvarande arbetar Jenni med att producera föreställningen "Extraterrestrial" tillsammans med Sean Ge, som kommer att ha premiär i november. Utöver detta har Jenni medverkat i andra produktioner, inklusive "Five Degrees", som turnerade förra året, och föreställningen "Hierarchy of Needs" i Belgien. Hon arbetar också som frilansande dansare runt om i Sverige, vilket ger henne bred erfarenhet av scenframträdanden och kreativt arbete.

På Jennis workshops kan deltagarna förvänta sig en fusion av Contemporary-dans med influenser från olika streetstilar och uttryck. Fokus kommer att ligga på grundläggande tekniker inom floorworks och hur man kan använda tekniker från till exempel popping för att skapa dynamiska och intressanta rörelsemönster. Oavsett om man har ingen eller viss erfarenhet inom floorworks kommer klassen att anpassas så att alla kan utföra övningarna utifrån sina egna kroppar och förmågor. För att delta i klassen kan knäskydd vara rekommenderade, särskilt om man har känsliga knän, och det är viktigt att bära bekväma och rörliga kläder, eftersom det kommer att förekomma en del aktiviteter på golvet.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 september 2023