Gå till innehåll

Verktygsfält

Vänersborgs kommun lanserar ny webbplats med nya funktioner

Exempelbild för nyhet

Kommunens webbplats har drygt en miljon besök varje år och är en viktig kanal för kontakten med kommunens medborgare, blivande medarbetare och företag.

Idag den 1 mars lanserar vi en ny webbplats med ett helt nytt utseende och med fler funktioner än tidigare, ett arbete som har tagit ett år. Den nya webbplatsen ska underlätta för medborgare att ta del av kommunal information, att hantera ärenden men också förenkla kontakten med kommunen. Målet med den nya hemsidan är att all information ska vara mer tillgänglig och enkel att använda. Tillgänglighetskraven vi följer utgörs av fyra principer: digital service ska vara möjlig att uppfatta och vara hanterbar, begriplig och robust.

– Arbetet har präglats av täta arbetsmöten, av uppföljningar och gott samarbete. Projektet har rullat på väldigt bra och arbetsgruppen har gjort ett fantastiskt jobb. Vi har fått mycket positiv feedback, både utseendemässigt och med alla de nya funktioner vi har infört, säger Lars Svensson, webbutvecklare och projektledare.

Flera nyheter och funktioner

I samband med lanseringen introducerar vi Mina sidor Länk till annan webbplats. vilket innebär ytterligare ett steg att underlätta för dig som medborgare. Här samlar vi alla e-tjänster och blanketter som du kan ha nytta av. Här kan du ansöka om tillstånd, omsorg, bygglov, tomtkö och mycket mera. Mina sidor utvecklas löpande och kommer fyllas med fler tjänster.

En stor nyhet är vår Bildbank Länk till annan webbplats., där vi samlar bilder som representerar Vänersborgs kommun samt pressbilder. Under samma tema lanserar vi en helt ny Playportal med våra officiella filmproduktioner. Här kommer vi även lägga upp kommande livesändningar förutom kommunfullmäktiges sammanträden, som fortsatt sänds på Kommun-TV.

Kategoriseringen och filtreringen av nyheter har blivit än tydligare. För att uppmärksamma dig som medborgare om aktuella störningar i vår kommun, har vi skapat en speciell yta på startsidan som heter Driftsmeddelanden. Här presenteras eventuella störningar så som gatuarbete, vattenläckor och så vidare.

Har du synpunkter på den nya webbplatsen?

Vi kommer senare i vår att publicera en besöksutvärdering, där vi gärna ser många inkomna svar. Du kan redan nu skicka in dina förbättringsförslag och synpunkter till webbredaktionen@vanersborg.se så kan vi fortsätta att utveckla vanersborg.se.

Varmt välkommen till Vänersborgs nya webbplats!

Lars Svensson och Catrin Crantz – Projektledare

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 mars 2024