Gå till innehåll

Verktygsfält

Många tyckte till om Kastanjeparken

Exempelbild för nyhet

Många ville tycka till om hur Kastanjeparken ska se ut framöver. Nu går arbetet vidare!

Vänersborgs kommun arrangerade i samarbete med Vänersborgsbostäder en välbesökt aktivitetsdag i parken vid Kastanjevägen på lördagen den 27 maj.

Under dagen kunde invånarnas lämna sina åsikter om vad de tycker om parken i dagsläget och vad de vill använda parken till framöver. I samband med detta kunde barnen även prova på frisbeegolf, hoppa hoppborg och spela fotboll, samt njuta av kommunvärdarnas nypoppade popcorn i solskenet.

Det kom in över 50 olika förslag och åsikter om trivselhöjande inslag och aktiviteter, allt från extra sittplatser för att läsa en bok i parkmiljö till lite mer storslagna planer som en djurpark och karuseller. Det som överlägset toppade listan över aktiviteter var olika lekområden för barnen och grillplatser för hela familjen.

- Det är jättekul att evenemanget blev så välbesökt och vi fick in många bra förslag på vad som kan finnas i parken. Nu går vi vidare med att se över vilka förslag som vi genomföra redan i årets budget och vilka som kan komma lite längre fram, säger Robin Appelgren, planeringsingenjör.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2 juni 2023