Gå till innehåll

Verktygsfält

Polstjärneprisets vinnare spelade med symfonikerna

Inez Karlsson, vinnare av Polstjärnepriset 2023, spelade tillsammans med Göteborgs Symfoniker på Nationaldagskonserten i Slottsskogen.

Exempelbild för nyhet

Det blev en glad och solig dag där en publik på mer än 20 000 kunde njuta av Inez underbara spel i Dvoraks “Waldesruhe” och andra härliga stycken som orkestern framförde under ledning av Barbara Hannigan. 

15-åriga cellisten Inez Karlsson vann Polstjärnepriset 2023. Det var första gången som tävlingen var öppen för samtliga nordiska länder. Inez är svensk medborgare men bor i Surrey, England och studerar för Michal Kaznowski vid Royal College of Music i London. Om Polstjärnepriset säger hon: ”Polstjärnepriset 2023 var en fantastisk upplevelse för mig. Det var otroligt stimulerande att få möta så många duktiga musiker från hela Norden och jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag vann. Det har gett mig inspiration att fortsätta försöka utveckla mig som cellist.” 

Tävlingen Polstjärnepriset är instiftad av Vänersborgs kommun.
Polstjärnepriset 2024 har sista ansökningsdag 15:e juni 2023. Information om tävlingen och kommande konserter som Polstjärneprisets Symfoniorkester bjuder på, hittar du på
www.yomacenter.se Länk till annan webbplats.. 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 juni 2023