Gå till innehåll

Verktygsfält

Semesterrekryteringen till socialförvaltningen är klar!

Exempelbild för nyhet

Genom god samverkan och stort engagemang mellan kommunens olika verksamheter har vi tillsammans löst semesterrekryteringen på rekordtid.

Sedan mitten av januari har bemanningsenheten i Vänersborgs kommun jobbat löpande med att ta fram semestervikarier till socialförvaltningens enheter inom äldreomsorg samt personligt stöd och omsorg. Under vecka 21 blev arbetet klart.

– Det varierar alltid lite från år till år. I år har vi tagit emot närmare 1000 enskilda ansökningar och anställt nästan 200 vikarier, vilket är något färre än 2022, säger Malin Edström som är administratör med ansvar för rekrytering och introduktion. Intresset har varit stort och det är tydligt att kommunen är en attraktiv arbetsgivare.

Hjördis Torsdottir-Bark är administratör med ansvar för rekrytering samt APL-placeringar.
– Samarbetet med Kunskapsförbundet Väst och med arbetsmarknadsenheterna i Vänersborg och i Mellerud betydde mycket under våren. Vi gjorde bland annat flera besök på olika skolor samt hos arbetsmarknadsenheten, AME, där vi kunde svara på frågor och väcka intresse både för vår kommun och för arbetet inom vård och omsorg.

Utöver marknadsföringen med event och pop-up-rekrytering har det annonserats flitigt i sociala medier och i kollektivtrafiken m m. Budskapet har varit ”Viktigt på riktigt – sommarjobba inom vården”.

- Vi ser att Vänersborgs kommun är en attraktiv arbetsgivare och många från Vänersborg men även grannkommunerna vill jobba just hos oss, säger Feniks Beka, bemanningschef i Vänersborgs kommun.

Under de sista veckorna fram till semestern ligger nu fokus på att planera vikariernas introduktion samt utbildningar, som t ex basal omvårdnad, läkemedelshantering och personlyft/förflyttningsteknik. Totalt är det 18,5 timmar utbildning som ger väl förberedda semestervikarier och trygga brukare.

Alla som är intresserat av att arbeta timmar hos oss är välkomna med ansökan från och med 1 juli.

Lediga jobb i Vänersborgs kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 juni 2023