Gå till innehåll

Verktygsfält

Prisad jazzkommun satsar framåt

Exempelbild för nyhet

Jazzen fortsätter att växa i Vänersborg genom Vänersborg Jazz Academy.

Årets jazzkommun

Inför årets Jazzfest i maj 2023 (med årsmötet för Svensk jazz - riksorganisationen för jazz i Sverige) utsågs Vänersborg åter till Årets jazzkommun. Förra gången Vänersborg utsågs till Årets jazzkommun var 2012. Då baserades utnämningen på Vänerbsorgs Musikförenings förnämliga arbete, och 2023 prisades Vänersborg Jazz Academy för sin växade verksamhet och betydande roll för jazzen i Sverige.

Samordare Anna Lundqvist var inbjuden att ta emot priset; diplom med motivering, blommor och den stora äran.

Läs mer om Årets jazzkommun på Svensk jazz hemsida:
Klicka här för att komma till Svensk jazz Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Satsar på jazzen

Tillsammans med det politiska beslut som togs i höstas, att jazzen ska växa och samordnas i Vänersborg, jobbas det för att kunna fortsätta hålla fanan högt -lokalt som nationellt. En ny samordning och nya samarbeten startas nu internt, för att skapa fler möjligheter för ungdomar i Vänersborg att spela jazz och improvisationsmusik samt att få träffa andra jazzintresserade ungdomar från resten av landet.

Lyckad jazzvecka i juli

Som inte detta var nog och som en avslutning på alla festligheter, så var det i år ett enormt söktryck till Vänersborg Jazz Academys sommarkurs, Jazzkurs Vänersborg 23-28 juli. För första gången någonsin fick flera sökande avslag och kursen fylldes till absolut maxkapacitet för att så många som möjligt skulle kunna ta del av kursen.

35 ungdomar i åldern 13-25 år deltog i år och avslutningskonserten hölls som vanligt på passande Blå scenen, Folkets hus i Vänersborg.

Bild på 35 deltagare och gästlärare från årets Jazzkurs Vänersborg

Deltagare och gästlärare på Jazzkurs Vänersborg 2023

Sidinformation

Senast uppdaterad:
15 augusti 2023