Gå till innehåll

Verktygsfält

Nyheter i busstrafiken!

Exempelbild för nyhet

Från den 1 oktober förändras trafiken i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet. Körvägar och tidtabeller ändras och många linjer får nya linjenummer.

Sök din nya resa på Västtrafiks hemsida www.vasttrafik.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i mobilappen Västtrafik To Go.

Förbättringar i kollektivtrafiken

  • Fler turer: Det blir fler turer på vardagskvällar och helgmorgnar. Du kan åka med samma linjer hela dygnet.
  • Elektrifiering: Västtrafik elektrifierar stadsbusstrafiken. Det kommer bidra till minskade utsläpp och tystare kollektivtrafik i Vänersborg och Trollhättan.
  • Tydligare trafik: Det blir färre linjer men de kör fler turer som är anpassade efter hur resandet ser ut.

Mer information finns på Västtrafiks hemsida där du kan se alla nyheter och linjesträckningar: https://www.vasttrafik.se/nytrafik/ Länk till annan webbplats.

Om du eventuellt har några frågor eller synpunkter är du välkommen att i första hand vända dig till Västtrafiks kundtjänst.

Ny buss

Bussen på bilden är en Scania med 47 sittplatser och drivs med biodiesel. Just den här bussen kommer att köra linjer som går mellan Trollhättan och Vänersborg exempelvis linje 65. En nyhet är att vid två sittplatser i bussen finns det ett inbyggt babyskydd genom att stolsryggen kan fällas framåt så det blir en bakåtvänd sittplats för spädbarn med trepunktsbälte.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 september 2023