Gå till innehåll

Verktygsfält

Sök till residens 2024!

Bild på med loggor och texten Open call

Välkommen att söka till Artist in Residence - På väg 45 i Vänersborg, Trollhättan och Åmåls kommunala konsthallar.

Under våren 2024 kommer vi för tredje gången öppna våra konsthallar för sex residensplatser, där professionella konstnärer och kreatörer inom olika kreativa och kulturella fält erbjuds att arbeta med ett eget formulerat projekt. Du behöver alltså inte vara konstnär för att ansöka, utan ansökan är öppen för kreativt, arbetande personer från olika verksamhetsområden.

Du som medverkande är fri att formulera din arbetsidé för residenstiden. De tre konsthallarnas utställningsrum erbjuds som arbetsplats och varje rum delas av två residenter. Konsthallarna hålls öppna under sina ordinarie öppettider och i utställningsrummet erbjuds du att dela din arbetsprocess med konsthallens besökare och nyttja rummet efter eget behov.

Ansök via konstpool. Ansökan stänger 24 november. Här kan du läsa mer om vad arbetsstipendiet och residenset innebär. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På väg 45

På väg 45 är ett residenssamarbete mellan de tre kommunala konsthallarna i Vänersborg, Trollhättan och Åmål.

Som kommunala konsthallar har vi en viktig funktion att verka som samlingspunkt för konstens utövare och det är något vi vill främja ytterligare. Syftet är också att öppna upp konsthallarna som arbetslokaler för konstnärer och andra kreatörer som vill ha möjlighet att arbeta fokuserat under en period.

Detta residens vänder sig till konstnärer och kreatörer som verkar lokalt, nationellt och/eller internationellt. Residenset ger deltagarna möjligheten att se varandras processer och kan öppna upp för samarbeten.

Konsthallarna genomför tillsammans projektet under tre år med stöd av Fyrbodals kommunalförbund och Västra Götalandsregionen.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 oktober 2023