Gå till innehåll

Verktygsfält

Nytt vinterkoncept i Plantaget

Exempelbild för nyhet

Vintertid i Vänersborg - årets satsning på att skapa en mysig och vinterfin miljö i Plantaget, mitt i centrala Vänersborg. Foto: Kent Eng

Julmusik, belysning, granris, ansiktsmålning, ponnyridning, sittmöbler för fikagäster och en barnkarusell som kronan på verket. Detta är ett axplock av vad vänersborgare och besökare kan förvänta sig av ”Vintertid i Vänersborg” - årets satsning på att skapa en mysig och vinterfin miljö i Plantaget, mitt i centrala Vänersborg.

- Med Plantaget i centrum har vi skapat ett nytt och trivsamt vinterkoncept som ger möjligheter för människor i alla åldrar att mötas, berättar Marina Karlsson, verksamhetschef på Gatuenheten. Den miljö som tidigare byggts upp har varit väldigt uppskattad och vi hoppas kunna uppfylla förväntningarna även i år.
Med gemensamma krafter skapas resultat med högt värde, det är viktigt att skapa trivsel, trygghet och levande mötesplatser. Det är också viktigt att uppmuntra till rörelse och aktivitet med lekfulla upplevelser för alla åldrar. Möt vintern tillsammans med oss, önskar Marina.

Vintertid i Vänersborg är en gemensam satsning mellan flera förvaltningar i Vänersborgs kommun, Visit Trollhättan-Vänersborg, Forum Vänersborg samt ett antal sponsorer som tillsammans hjälps åt för att skapa en trevlig mötesplats i Vänersborgs centrum.

- Detta är ett fint exempel på hur vi kan göra saker tillsammans för att Vänersborg ska vara en levande, attraktiv och hållbar plats, säger Benny Augustsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Maria Engström-Weber, VD på Visit Trollhättan-Vänersborg menar att det är precis en sån här aktivitet som stärker platsens attraktionskraft. Och att det dessutom är en viktig sak att samverka kring när det är ett ansträngt läge för många:

- Med hjälp av våra sponsorer kan vi tillsammans skapa en mysig miljö och mötesplats där upplevelsen inte kostar något för våra besökare.

Vintertid i Vänersborg invigs i samband med grantändningen torsdag 23 november och avslutas med en festlig julgransplundring lördag 13 januari. Däremellan kommer Forum Vänersborg att arrangera passande aktiviteter med allt från ansiktsmålning, ponnyridning och häst och vagn till barn- och musikunderhållning.

- Att öka flödena i centrum stärker inte bara näringslivet utan är även en trygghetsskapande aktivitet, säger Mia Dahlén, verksamhetsutvecklare på Forum Vänersborg. Vi vill ju gärna ha med fler aktörer, så om man kan vara med och bidra eller medverka på något vis så får man gärna höra av sig till oss, uppmanar Mia Dahlén.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 november 2023