Gå till innehåll

Verktygsfält

Sammanfattning av Leaderkvällen ”Nyfiken på utveckling”

Exempelbild för nyhet

Stort engagemang och entusiasm präglade kvällen när Vänersborgs kommun, i samarbete med Hushållningssällskapet samt våra två Leader-områden Framtidsbygder Dalsland, Årjäng, Munkedal och Leader Göta Älv & Säveån, arrangerade en informationskväll om landsbygdsutveckling den 8 november. Målet var att dela kunskap och ge inspiration kring möjligheterna att söka projektmedel för lokal utveckling, med fokus på EU-finansiering genom Leader.

Uppslutningen var imponerande, och under kvällen utbyttes inte bara många trevliga samtal utan även värdefulla erfarenheter. Åhörarna fick ta del av konkreta och värdefulla råd från verksamhetsledarna för våra två Leader-områden under kvällen. Praktiska tips och insikter om hur man effektivt kan söka och utnyttja projektmedel för landsbygdsutveckling genom Leader. Dessutom bjöds åhörarna på inspirerande berättelser från de som tidigare hade vågat ta steget och genomfört sina egna Leaderprojekt. Dessa berättelser fungerade som levande exempel på hur idéer och visioner kan förverkligas med stöd från Leader-programmet.

Vi hoppas att kvällen kommer att generera nya projektidéer för våra Leader-områden och att det i framtiden kommer att dyka upp spännande projekt att ta del av. Ett stort tack riktas även till våra gäster under kvällen, vars insiktsfulla bidrag gjorde evenemanget extra värdefullt:

  • Annika Leader - Leader Göta älv och Säveån
  • Karolina Neary - Leader Göta älv och Säveån
  • Pär Näslund – Framtidsbygder
  • Johannes Haggärde – Framtidsbygder
  • Claes Berglund – My Attitude
  • Annalena Levin – Hunnebergs KFUM Scoutkår
  • Christer Blume – Destinationsutvecklare Bengtsfors kommun
  • Christina Milén Jacobsson - Landsbygdsutvecklare Hushållningssällskapet

Vi ser fram emot att bygga vidare på detta engagemang och fortsätta främja positiv utveckling i våra lokala samhällen. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid för våra Leader-områden.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 november 2023