Gå till innehåll

Verktygsfält

Vänerparkens skola vann internationell deltävling i First Lego League!

Exempelbild för nyhet

Hela fem priser vanns av elever från Vänerparkens skola! Den internationella tävlingen består av innovativt projekt, teknik, robottävling och kärnvärden.

De kärnvärden som bedöms är upptäcka, innovation, påverkan, inkluderande, samarbete och skoj!

Lagen från Vänerparkens skola som tävlade var ”Meatballseaters.se” från klass 7C och ”The Swedish Navy” med elever blandat från klasserna 7A, 7B och 8C. Eleverna var uppdelade i två lag men arbetade tillsammans som en enhet.

Årets uppdrag

”Sättet som vi delar våra hobbyer och intressen med andra kan vara ett uttryck för vår kreativa sida. Personer som arbetar med konst och kultur kan lära oss mycket om hur man kommunicerar, engagerar och underhåller en publik…”

Laget ”Meatballseaters.se” valde att koppla konst och svensk kultur till sin skateboardbana, medan laget The Swedish Navys satsade på att bygga en modern restaurang med en matserverande robot.

- Vi åt, skrattade och upplevde stressen tillsammans. Det resulterade i att vi vann hela tävlingen bland sex deltagande lag, säger Ahmed Hikmat Al Saeedi som är ingenjör i grunden men nu är legitimerad lärare i teknik.

Fem priser!

The Swedish Navy vann ett pris för Innovativt projekt, medan Meatballseaters.se tog hem tre priser för robottävling, kärnvärden och för att vinna hela tävlingen. Det sista priset var lagledarpriset.

Förberedelser

Eleverna arbetade under tekniklektioner och tre timmar varje onsdag efter skolan. De jobbade också under höstlovet, måndag till onsdag från kl. 9 till 15. Teknikläraren Ahmed bjöd på mat under höstlovet, en elev bidrog med bröd medan en annan bakade. Alla var mycket engagerade!

Skandinavisk final i Mo i Rana, Norge

Meatballseaters.se gick vidare till den skandinaviska finalen i Mo i Rana i Norge. Eleverna satsar nu på att nå Champions final i USA. De kommer att fortsätta arbeta hårt under tekniklektioner, onsdagar efter skolan och på helger. Utan rektorer och all personal på Vänerparkens skola hade det inte gått att göra detta arbete så framgångsrikt.

- Min glädje ligger inte bara i att eleverna vann och gick vidare utan i att se deras glädje och samarbete. Jag är också glad över att få hjälp av mina kollegor. Jag är verkligen stolt över att vara en del av Vänerparkens skola. Nu jobbar mina elever stenhårt, och jag hoppas att vi får en underbar resa och att vi kommer hem med lyckliga och stolta elever, säger teknikläraren Ahmed Hikmat Al Saeedi.

Nu håller vi tummarna för våra fantastiska elever och skolpersonal på Vänerparkens skola när de tävlar i den skandinaviska finalen den 2 december!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 november 2023