Gå till innehåll

Verktygsfält

Konstverket i Brålanda invigdes

Exempelbild för nyhet

I samband med Tomtetåget i Brålanda lördagen den 2 december bjöd Vänersborgs Konstråd in till invigning av konstverket Early one morning.

Det var en kall vinterdag med gnistrande pudersnö runt den rosa skulpturen på kullen i Centrumparken.

Med på invigningen var tre elever från klass 6 på Brålandaskolan som klippte bandet i Vänersborgs kommuns färger gult och flera nyanser av blått.

Elever från Brålandaskolan klipper banden för invigningen.

Konstnären Jacob Dahlgren hade sett fram emot att besöka Brålanda och se sitt konstverk på plats, men istället låg han hemma sjuk. Via sms lät han hälsa att den första tanken med Early one morning, var att göra en skulptur som bara bestod av en enda linje som gick ihop med sig själv. Detta lyckades han med genom att använda kvartscirklar som vreds åt olika håll och därmed skapades en tredimensionell teckning. Tanken är att man ska kunna vara i skulpturen fysiskt och att det är just då man upplever den på riktigt. Större variationer på Early one morning finns i Norge och Finland.

- Det är så roligt att konstverket är på plats och att vi nu också invigt det, säger Ida Svanberg, verksamhetschef. Vi ser att många redan har börjat uppleva skulpturen på plats, så som Jacob vill, för det var fullt av fotspår när vi kom dit. Snart har vi belysning klar också, så att fler kan se verket på håll även när det är mörkt.

Från kommunen deltog kultursamordnare Märta Cassel, stadsarkitekt Martin Staude och verksamhetschef för kultur Ida Svanberg.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 december 2023