Gå till innehåll

Verktygsfält

Succé för Vintertid i Vänersborg

Exempelbild för nyhet

Årets satsning på en mysig och vinterfin mötesplats i Vänersborgs centrum har varit en succé.

Sedan grantändningen den 23 november har Vintertid i Vänersborg haft över 8 700 besökare.

- Det är roligt att vi har kunnat skapa en attraktiv plats med små medel. Det pratas ofta om rummen mellan husen och hur viktiga de är, inte minst för trygghet och attraktivitet. Vintertid i Vänersborg är ett fint exempel på det, säger Benny Augustsson, kommunstyrelsens ordförande.

Det är kommunvärdarna som bemannat ytan som fyllts med julmusik, granris, sittmöbler, julpynt, granar, belysning och, som kronan på verket, en karusell där barn har kunnat åka gratis alla veckans dagar.

Projektet med kommunvärdar är ett samarbete mellan socialförvaltningen och samhällsbyggnadsförvaltningen för att öka den social inkluderingen samtidigt som det är till nytta för invånarna.

- Personer med försörjningsstöd har anställts i projektet och det har resulterat i att många som har stått utanför arbetsmarknaden fått sysselsättning, berättar Mikael Karström som är arbetsledare för kommunvärdarna

Lördagens julgransplundring avslutade Vintertid i Vänersborg och nu har nedmonteringen av etableringen i Plantaget påbörjats.

- Jag vill skicka ett stort tack till kommunvärdarna för ett väl utfört arbete, avslutar Benny Augustsson.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 januari 2024