Gå till innehåll

Verktygsfält

Föreläsning med Nina Rung

Exempelbild för nyhet

Hur pratar vi med barn och unga om samtycke, relationer, utsatthet och porr?Välkommen på föreläsning med Nina Rung den 8 februari.

Torsdagen den 8 februari klockan 18.00-19.00 blir det föreläsning med Nina Rung, svensk kriminolog, genusvetare, utbildare och författare. Hon kommer prata om hur vi pratar med barn och unga om bland annat samtycke, porr och relationer.

Innehåll i föreläsningen:
• Vad möter unga idag med fokus på normer, attityder och ungas relationer?
• Hur kan porren påverka unga?
• Vilka är konsekvenserna av att leva med snäva könsnormer?
• Hur kan vi prata porr, relationer, samtycke och utsatthet med barn och unga?

Föreläsningen är kostnadsfri men anmälan krävs. Föreläsningen äger rum i Bojorten i kommunhuset på Sundsgatan 29 i Vänersborg eller digitalt. Anmäl dig till anne.ekstedt@vanersborg.se senast den 7 februari.

Ange vid anmälan om du deltar fysiskt eller digitalt. Digital länk skickas ut dagen innan föreläsningen. Ange även eventuella behov av teckentolk eller textning i god tid.

Nina Rung har de senaste två decennierna på olika vis arbetat för en jämställd värld, där vi med ökad kunskap och medvetenhet ger barn och unga fler möjligheter och minskar utsattheten.

Frågor om föreläsningen:
Anne Ekstedt, folkhälsosamordnare på Vänersborgs kommun
0521-72 13 91 eller anne.ekstedt@vanersborg.se

Föreläsningen finansieras av Rådet för hälsa och social hållbarhet och är en del av Vänersborgs kommuns folkhälsoarbete.

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 januari 2024