Gå till innehåll

Verktygsfält

Förändringar för seniorer från den 1 juli 2024

En buss. Linje 65 mellan Trollhättan och Vänersborg. Står still på en busshållplats sommartid.

Fotograf: Eddie Löthman

Den 7 februari beslutade kommunfullmäktige i Vänersborg om att införa avgiftsfria kollektivtrafikresor dygnet runt för 70+ år i zon C.

Om kommuninvånarna ska erbjudas gratis kollektivtrafik och från vilken åldersgräns (65, 70 eller 75 år) beslutas politiskt i respektive kommun. Seniorkorten är en tilläggstjänst som kommunen köper av Västtrafik och kommunen betalar själv för de resor som görs med seniorkorten som finns utdelade i kommunen.

I nuläget erbjuds seniorkort till alla kommuninvånare som fyllt 75 år. För att sänka åldersgränsen kommer kommunen och Västtrafik ta fram ett nytt avtal för seniorerbjudandet. Fram till att det nya avtalet blir giltigt 2024-07-01 gäller samma villkor som tidigare med åldersgräns 75 år.

Erbjudande i brevlådan

Några veckor innan 1 juli kommer alla folkbokförda seniorer 70-74 år som uppfyller det nya åldersvillkoret att få ett brev från Västtrafik med erbjudande om att beställa en seniorbiljett, först när du fått brevet kan du beställa din biljett.

Allmän information angående seniorkorten finns på Västtrafiks hemsida: Seniorkort | Västtrafik (vasttrafik.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 mars 2024