Gå till innehåll

Verktygsfält

Sopning av isgrus är igång

Exempelbild för nyhet

Gatuenheten och entreprenören sopar gator för fullt.

Vi får flera frågor om kanske det främsta vårtecknet framför alla: när sopas min gata? Gatuenheten tillsammans med entreprenören är i full gång med att städa gatorna. Snöovädren och en upphandling gjorde att starten drog ut lite på tiden, men nu är alla maskiner och all personal ute och gör vårfint på våra kommunala gator.

Vänersborgs centrum är strax färdigsopat och man befinner sig också just nu på Nordkroken. Parallellt får centrum i Vargön gatorna sopade och Kassaretorpet/Torpa/kvarteren längs Storgatan/Edsvägen/Fredriksberg.

Efter det blir det i tur och ordning:
Mariedal
Onsjö
Holmängen
Blåsut/Katrinedal/Öxnered
området kring Sanden
Trestad Center/Väne-Ryr
Frändefors
Brålanda

Om allt går enligt plan är vi färdiga de närmaste veckorna, men vi har tyvärr svårt att säga i förväg vilken dag som vi kommer till just din gata.

Du som är trafikant, var särskilt uppmärksam på alla stoppskyltar som har satts på parkeringsplatserna i centrum. Vi har i flera år haft problem med att trafikanter inte följer skyltarna utan ändå parkerar på platsen. Det gör att vi inte får med oss allt grus och gatan ser så klart osopad ut efter att vi har varit där. I år har vi med en parkeringsvakt och vill du slippa parkeringsböter, välj en annan plats att parkera på just den dagen som anges på stoppskylten.

Du som är fastighetsägare, tänk på att sopa av gångbanan utanför din fastighet så får sopmaskinen med sig det gruset också.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 april 2024