Gå till innehåll

Verktygsfält

Yrkesinspirationsdag för åttondeklassare på Dalboskolan

Exempelbild för nyhet

Den 2 maj var en minnesvärd dag för alla åttondeklassare på Dalboskolan i Frändefors. Det var en dag full av möjligheter och upptäckter då eleverna genomförde en yrkesinspirationsdag. Elever från två klasser samlades för att besöka olika företag som öppnade upp sina verksamheter för dem.

Under dagen fick eleverna en överblick av olika yrkesroller och branscher som finns i Brålanda. De fick chansen att utforska besöksnäringen, restaurangbranschen, industrin, skogsnäringen, handelsträdgårdsverksamhet och många andra områden. Genom interaktiva presentationer, guidade rundturer och givande samtal med yrkesverksamma inom varje bransch, fick de en förståelse för vad varje yrke innebär och vilka möjligheter som finns tillgängliga.De fick också en bättre insikt i kommande yrkesmöjligheter och de nuvarande förändringarna på arbetsmarknaden tack vare information från arbetsförmedlingen.

Denna dag var inte bara en ögonöppnare för eleverna, utan också för företagen som öppnade sina dörrar för att visa upp sin verksamhet och inspirera den kommande generationen av arbetskraft.

Ett stort tack riktas till Brålanda företagarförening, Arbetsförmedlingen, Dalboskolan och alla medverkande företag för deras engagemang och generositet som gjorde denna dag möjlig.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 maj 2024