Gå till innehåll

Verktygsfält

Ungdomar har skapat en utställning om psykisk ohälsa

Två ungdomar visar upp några av verken som ska ingå i utställningen

Välkommen på vernissage hos ungkulturverksamheten Timjan. Utställningen är skapad av ungdomar som bor i Vänersborg. De har gestaltat hur psykisk ohälsa kan se ut, kännas och formas.

Förra året gjorde Kultur och fritid en invånardialog, där vi samtalade med 300 vänersborgsungdomar om deras fritid och fritidsvanor. Psykisk ohälsa och ungas mående var ett återkommande tema. Dialogen visade att många unga eftersökte fler sammanhang att uppmärksamma psykisk ohälsa och kunna prata om sin mentala mående.

Därför har ungverksamheten Timjan under den här vårterminen arbetat skapande med ungdomar på temat. Det har träffats en gång i veckan och arbetet har varit lustfyllt och spännande, berättar Timjans kultursamordnare Medlinn Zikollaj och David Myrvold.

Alla är välkomna på vernissage 24 maj klockan 17.00-18.00 i Timjans lokaler i nedre plan i Vänersborgs bibliotek. Det är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs!

Förutom utställningen på Timjans gallerivägg så kommer biblioteket duka fram bokbord med litteratur om psykisk ohälsa och ungas mående, som man kan låna hem. Det kommer också finnas tygpåsar med egentryckta citat och armband med positiva ord på till försäljning. Pengarna kommer oavkortat gå till tre organisationer som arbetar främjande med ungas psykiska hälsa. Organisationerna är utvalda av ungdomarna själva.

Läs mer om de unga utställarna på ungivbg.se

Vernissagen sammanfaller med kommunens hållbarhetsvecka, och är en del av det sociala hållbarhetsarbetet som Kultur och fritid bidrar till.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 maj 2024