Gå till innehåll

Verktygsfält

Gatuunderhåll i centrum

Exempelbild för nyhet

Vecka 26 sker omfattande gatuarbeten i centrum nattetid.

Flera gator i centrala Vänersborg behöver ny asfaltläggning, vilket kommer att ske under vecka 26. Det mesta av arbetet sker nattetid.

Gatorna som omfattas av gatuunderhåll är Kungsgatan, Residensgatan mellan Drottninggatan och Fängelsegränd, Regementsgatan, Södergatan (mellan rondellerna vid Fridaskolan och infarten till Willys) och Fabriksgatan.

För Kungsgatan och Residensgatan (mellan Drottninggatan och Kungsgatan) sker fräsarbeten natten mellan måndag den 24 juni och tisdag den 25 juni och asfaltering nätterna den 25 juni till och med torsdag den 27 juni. Residensgatan mellan Kungsgatan och Fängelsegränd kommer att få fräsning och asfaltering på dagtid längre fram i sommar.

På Regementsgatan, Södergatan och Fabriksgatan sker fräs- och asfalteringsarbetena parallellt nätterna mellan tisdag den 25 juni till fredag den 28 juni.

Under tiden som arbetet pågår, leds trafiken om till andra gator. Följ väghänvisningar. För Kungsgatan stängs Residensbron till centrala Vänersborg av helt för trafik under nattarbetena och leds om via Vassbotten.

Arbetet innebär tyvärr en del ljudstörningar och vi ber i förhand om ursäkt om det här stör nattsömnen för boende i närområdet. Vi behöver göra arbetet nattetid, eftersom då är det mindre trafik vilket minskar trafikpåverkan och framkomligheten.

Observera att arbetena är väderberoende och kan skjutas fram i tid om det blir regn.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 juni 2024