Gå till innehåll

Verktygsfält

Välkommen till invigning av Holmängenskolan

Exempelbild för nyhet

Tisdag 27 augusti klockan 17–19 är alla välkomna till invigningen av Holmängenskolan.

Programmet inleds utomhus på skolgården med tal, musik och bandklippning på terrassen, så vi hoppas på vackert väder. Teckenspråkstolk finns på plats. Därefter finns möjlighet att vandra runt i de fina lokalerna och träffa skolans personal. Det bjuds även på kaffe i matsalen Ängens restaurang.

Fakta om Holmängenskolan

Holmängenskolan ligger i utkanten av centrala Vänersborg med närhet till Vänern. Skolan är nybyggd i trä och erbjuder en modern lärmiljö. På Holmängenskolan finns det plats för cirka 300 elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Byggstarten var i mars 2022 och entreprenör var Serneke Sverige AB.

Alla utrymmen ska kunna användas i pedagogiskt syfte, tillåta olika organisationer och arbetssätt. Hemvisterna i markplan kommer även att kunna användas för förskola vilket ger lokaler som kan förändras utefter eventuella svängningar i elevunderlaget. De utrymmen som kan begränsa en utökning av elevantalet planeras så att de kan byggas ut. Skolans utrymmen och då framförallt matsal samt idrottshall planeras så att de ska vara användbara för allmänheten efter skoltid. Skolan har ”skofri” inomhusmiljö, så inga utomhusskor tillåts i skolans lokaler.

Skolgården ger möjlighet till många olika aktiviteter och inramas av skiftande natur.

Här finns också fritidshem samt förskola för dem som har behov av barnomsorg. Det är gångavstånd till bussförbindelse, bibliotek, teater och museet. Adressen är Östra vägen 11A i Vänersborg.

Varmt välkommen!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
15 augusti 2024