Gå till innehåll

Verktygsfält

Härlig invigning av Holmängenskolan – helt byggd i trä

Exempelbild för nyhet

Det var en stor invigning med sång och musik, sol, glass, tal, en fanfar och mycket glädje!

Invigningen den 27 augusti inleddes med att rektor Anette Larsson Wennberg hälsade alla hjärtligt välkomna.

Wow! Vilken fantastisk skola och förskola vi fått, sa skolchef Sofia Bråberg. Det är med stor stolthet vi står här framför den nya skolan och förskolan. Här kommer nya minnen att skapas och kunskaper utvecklas. Många barn kommer att växa här som både individer och samhällsmedborgare.

Sofia Bråberg berättade att det har varit stor delaktighet av pedagoger och blivande elever i den grundliga planeringen som gjordes tillsammans med kommunens projektledare, Serneke med projektledare Martin Svensson, arkitektfirman Liljewall samt underleverantörerna. Hon tackade även rektorerna och all personal som snabbt kommit igång med verksamheterna.

Till sist vill jag tacka politikerna som har gjort investeringen; en tillgång för hela lokalsamhället och en grund för våra barns kunskapsutveckling. Tusen tack, avslutade Sofia Bråberg.

Bo Carlsson, barn- och utbildningsnämndens ordförande, tog över ordet.

Det är underbart och härligt att stå här! En ny skola indikerar framtidstro i en kommun och nu har vi en ändamålsenlig och flexibel skola med lokaler för dagens pedagogik. Den ger också bra arbetsmiljö för både personal och elever. Det är det viktigaste som vi kan investera i, sa Bo Carlsson.

Bo Carlsson sa också att det är viktigt med miljötänk. Att bygga en skola helt i trä är bra för trä är förnyelsebart och bra för kolinlagring. Han tackade sin nämnd och förvaltningen för allt arbete som de lagt ner.

En elevkör sjöng vackert och orkester spelade. Hedersuppdraget med klippning av bandet gjordes av eleverna Agnes och Joline och barn- och utbildningsnämndens ordförande Bo Carlsson och förklarade skolan invigd.

Rektorerna Anette Larsson Wennberg, Mikael Andersson och Therese Larsson sa bland annat att de är mycket tacksamma och ser fram emot att ha verksamhet i den nya fina skolan. Att ha grundskola och förskola under samma tak gynnar samarbetet mellan eleverna. De tackade också Martin Svensson, byggprojektledare på Serneke, för ett mycket gott samarbete under hela byggprocessens gång.

Efter invigningen var alla välkomna att vandra runt både på den stora härliga skolgården som inspirerar till många olika aktiviteter och den skofria skolan för att se de fina lokalerna. Kaffe, kaka och saft serverades och kostenheten bjöd på smoothie. Serneke Sverige AB bjöd alla barn på glass.

Martin Svensson, byggprojektledare på Serneke Sverige AB, var en av alla som gick runt och såg både den fantastiska skolgården och lokalerna.

Det har gått bra och varit en lång byggprocess med mycket samverkan. Det har varit ett bra engagemang och samarbete och jag vill tacka alla underentreprenörer och installatörer. Det var också ett jättebra samarbete med kommunen, särskilt rektorerna, sa Martin Svensson.

Även Holmängenskolans arkitekt gick runt och såg de färdiga lokalerna.

Det var ett hedersuppdrag att få jobba med Holmängenskolan. Det är unikt i Sverige att miljötänket fanns med redan från början, av beställaren, sa arkitekt Anette Wallin på Liljewall Arkitekter AB.

Med en fantastisk skolgård och nya, fina, flexibla och ändamålsenliga lokaler ser vi fram det första läsåret av många på den nya Holmängenskolan!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 augusti 2024