Gå till innehåll

Verktygsfält

Flygplatsen blir Göteborg Stallbacka Airport

Exempelbild för nyhet

Trollhättan-Vänersborgs flygplats fyller 40 år och då passar man på att byta namn till Göteborg Stallbacka Airport.

Trollhättan-Vänersborgs flygplats har tjänat sitt syfte väl under 40 år. Nu är vi i en ny fas där flygplatskartan har ritats om och städerna i regionen kommit närmare varandra, säger Josef Khan, vd för Fyrstads flygplats.

Styrelsen för flygplatsbolaget – bestående av de fyra ägarkommunerna Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla och Lysekil – har inför 40-årsfirandet av flygplatsen beslutat att byta namn på flygplatsen, från Trollhättan-Vänersborgs flygplats till Göteborg Stallbacka Airport.

Flygplatsens vd, Josef Khan, förklarar det med den förändring och utveckling som har pågått och pågår.

Marknaden och resandemönstret har förändrats och upptagningsområdet behöver utvidgas. Vi vill lyfta flygplatsens status som en flygplats för hela regionen och inte bara Fyrstadskommunerna. När vi tittar på civila instrumentflygplatser i regionen finns det nu bara två: Göteborg Landvetter Airport och Göteborg Stallbacka Airport.

Benny Augustsson (S) vice ordförande i Fyrstads flygplats, samt ordförande i kommunstyrelsen i Vänersborg, Josef Khan, vd för Fyrstads flygplats och Peter Eriksson (M), ordförande i Fyrstads flygplats samt ordförande i kommunstyrelsen i Trollhättan.

Vi känner stolthet över att Vänersborg ligger i ett expansivt område, det ger förutsättningar för att stärka det lokala och regionala näringslivet. Vår flygplats är en katalysator för regional utveckling, som förstärker områdets attraktionskraft och stimulerar turismen, stödjer det lokala näringslivet och öppnar nya möjligheter inom logistik och besöksnäring, säger Benny Augustsson (S) vice ordförande i Fyrstads flygplats, samt ordförande i kommunstyrelsen i Vänersborg.

Med Göteborg Stallbacka Airport tar vi nu nästa steg i att höja Trollhättans status till att bli självklar på regional nivå. Stallbackas rika arv, tillsammans med de pågående satsningarna som nya etableringar, en ny detaljplan och energiutredning samt bildandet av BID Stallbacka, markerar bara början på områdets omställning och framtida utveckling, säger Peter Eriksson (M), ordförande i Fyrstads flygplats samt ordförande i kommunstyrelsen i Trollhättan.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 augusti 2024