Gå till innehåll

Verktygsfält

Kompetensforum – en mässa som inspirerar och rekryterar

Exempelbild för nyhet

Idag, den 16 oktober, pågår Kompetensforum i Vänersborg. Mässan ger nyutexaminerade, arbetssökande och de som vill ta nästa steg i karriären möjlighet att nätverka och träffa potentiella arbetsgivare.

Mässans mål är att matcha arbetssökande individer med lokala företag och organisationer med rekryteringsbehov, säger Jill Stor, näringslivschef i Vänersborgs kommun.

På mässan får besökarna träffa arbetsgivare från en mängd olika branscher inom både privat och offentlig sektor, inklusive utbildningssamordnare. Även en rad olika förvaltningar från Vänersborgs kommun medverkar, för att berätta mer om sina verksamheter.

Under förmiddagen besökte Vänersborgs samtliga niondeklassare, som snart ska välja gymnasieinriktning, mässan.

Det är ett bra sätt för eleverna att få inblick i en rad olika branscher och yrken, men ger också vårt näringsliv möjlighet att skapa kontakt med morgondagens medarbetare, fortsätter Jill Stor.

Utställarna på mässan fick också möjlighet att lyssna till komikern och talaren Marika Carlsson. På ett humoristiskt sätt berörde Marika med sin livshistoria och berättade om erfarenheter och fördomar, både sina egna och de som hon möter hos andra. Hon pratade också om hur vi i arbetslivet kan bli bättre på att bemöta olikheter inom kultur, religion, kärlek och etnicitet.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 oktober 2024