Gå till innehåll

Verktygsfält

Sökhjälp


På Vänersborgs kommuns webbplats hittar du sökfältet längst upp till höger i sidhuvudet som visas på alla sidor. Därifrån kan du söka information på hela vanersborg.se, i förtroendemannaregistret samt ett par andra kommunala webbplatser som vi anser är relevanta för dig som besökare.

Hittar du inte vad du söker?

Titta då gärna i vår A-Ö lista efter information

Vilka webbplatser och register söker sökmotorn i?

Du söker i följande webbplatser och register:

Visa endast webbsidor eller pdf:er

Om du vet att du letar efter en viss webbsida eller en pdf kan du använda vår filtreringsfunktion till höger om träfflistan.

Får du för många träffar?

Får du många träffar kan det vara klokt att använda filtreringsmöjligheterna till höger om träfflistan. Efter att du gjort en sökning klickar du bara på det filter du vill använda för att minska antalet träffar.
Tror du till exempel att det du vill veta hör till avdelningen Utbildning & barnomsorg på Vanersborg.se så klickar du på länken Utbildning & barnomsorg under Huvudämne. Då visas bara sökträffar som hör till huvudämnet Utbildning & barnomsorg.

Fritextsökning

Sökmotorn använder så kallad fritextsökning, vilket innebär att den själv skapar kombinationer av alla sökord du skriver in. Sökningarna ska göras precis som när man använder Google.
Ett par tips är att ibland blir det bättre om du använder färre, men mer specifika sökord. Pröva gärna att byta sökord mot snarlika om du inte hittar det du letar efter.

Synonymer och rättstavning

För att underlätta sökningen finns även ett stort antal synonymer som gör att du kan söka på exempelvis parkeringsböter och samtidigt även få träffar på felparkeringsavgift. Sökmotorn har även ett inbyggt stöd för rättstavning.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 mars 2023