Gå till innehåll

Verktygsfält

Sommarscen 2024

Kulturarrangemang och aktiviteter i somriga Vänersborg.

Just nu pågår arbete med Sommarscen 2024. Inom kort öppnar vi vår digitala förslagslåda där du kan lämna förslag på kulturarrangemang du skulle vilja uppleva i somriga Vänersborg.

Det här hände på Sommarscen 2023

Sommarscen startade den 20 juni med Musik på Skräcklan, där kommunens kulturpristagare Mattias Lanhage dirigerade 60 blåsmusiker från tre olika musikkårer.

I början av sommaren bjöds det på varma, soliga dagar för att sen bytas till lite kallare och blötare väder. Det blev utmaningar att arrangera musik, scenkonst och prova-på aktiviteter utomhus, och mycket fick flyttas in.

Vi hade ett 50-tal sommarferiepraktikanter som arbetade i Kultur- och fritidsförvaltningen och spred kulturaktiviteter på olika platser runtom i kommun. Ungdomarna själva uppskattade att få spela för våra äldre på kommnunala äldreboenden och för barnen på sommarfritids och förskolor.

Vi hade besök av professionella barnföreställningar, familjer bjöds in för att rida på käpphästar genom centrum, måla, läsa, pyssla, dansa och sjunga tillsammans.

En höjdpunkt var Super-duper-allsången som var ett arrangemang särskilt riktad till funktionshindrade personer. Det blev fullsatt när allsångsledarna Emma Jakobsson och Martina Johansson ledde publiken genom många goa låtar!

Sommarscen 2023 avslutade med utomhusbio i samarbete med Göteborgs Film Festival och del av vårt filmkommunår. Triangle of Sadness av Ruben Östlund visades inför 130 besökare.

Stort tack till att besökare och publik! Vi ses nästa sommar!

Sommarscensbilagan med allt som händer finns här >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.