Gå till innehåll

Verktygsfält

Verktygsfält

Kultur i Vänersborg

I Vänersborgs kommun finns ett rikt och levande kulturliv för alla åldrar. Det finns aktiviteter, prova-på erbjudanden och evenemang årets alla veckor.

I FN:s konvention om barns rättigheter står att barn ska ges möjlighet att av eget intresse och på egna villkor delta i det konstnärliga och kulturella livet. Rättigheterna gäller alla barn, oberoende av bostadsort, socioekonomiska sammanhang, funktionshinder eller etnicitet.

Länkar till det kommunala kulturlivet för unga

Kulturhuset Timjan

Timjan är mötesplats för ung kultur, som riktar sig främst till unga/unga vuxna mellan 13–25 år. Verksamhet bygger på delaktighet, skapande och kreativitet. Timjan hittar du på nedre våningen av biblioteket i Vänersborg.

Läs mer om vad du kan göra på Timjan

Konsthall

På Vänersborgs konsthall möter du samtida konst från både lokala och internationella konstnärer. Konsthallen erbjuder även regelbundet skapande workshops.

Läs mer om Vänersborgs konsthall

Musik- och kulturskola

Hos Musik- och kulturskolan får barn och unga chans att utvecklas inom musik, dans, teater och bild & form. Verksamheten har ett brett utbud som riktar sig både till dig som vill ha en rolig fritid och till dig som redan vet att du vill ha fördjupad kunskap inom ditt ämne och få den utbildning som krävs för vidare studier.

Läs mer om Musik- och kulturskolan

Bibliotek

Biblioteken i kommunen är mötesplats för alla som gillar berättelser i alla former. Här kan du hitta böcker på olika språk, ljudböcker, filmer, datorer, myshörnor och mycket mer.

Läs mer om biblioteken i Vänersborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsgårdar

På fritidsgårdarna i Vänersborg har du stora möjligheter att upptäcka allt från graffiti till inspelning av musik. Fritidsledarna kan hjälpa dig att testa dig fram till den kulturform som tilltalar dig.

Läs mer om fritidsgårdarna i Vänersborg

Vänersborgs föreningsliv

Genom det lokala föreningslivet och de lokala studieförbunden erbjuds du stora möjligheter att dyka ner i det lokala kulturlivet.

Hitta föreningar i Vänersborgs kommuns föreningsregister

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 juni 2023