Gå till innehåll

Verktygsfält

Verktygsfält

Om ungivbg

Ungivbg är Vänersborgs kommuns webbsida för dig som är ung i Vänersborg.

Sidan har funnits sedan 2012 och har som syfte att vara ett stöd för kommunens ungdomar.

Vi har en redaktion med ungdomsreportrar som tillsammans med en av kommunens kommunikatörer håller sidan aktuell och fylld med innehåll.

Läs mer om ungdomsredaktionens medlemmar

Fritidsaktiviteter

Fritidsaktiviteter är rubriken för dig som exempelvis vill veta när fritidsgården har öppet, om man kan åka skridskor i Arenan på lovet eller om det finns platser kvar nästa gång Musik- och kulturskolan ordnar en teckningskurs.

Skola

Skola om du vill veta mer om gymnasievalet, vilken skolmat som serveras imorgon eller kanske få trix för att använda din tid på bästa sätt när du pluggar till nästa prov.

Jobb

Jobb guidar dig till lediga sommarjobb i Vänersborgs kommun. Här hittar du även tips och guider när du vill söka extrajobb eller ska skriva ditt CV. Under rubriken jobb har vi även samlat information om vilka regler som gäller för ungdomsarbete och vilka rättigheter du har på arbetsplatsen.

Evenemang

Evenemang presenterar de större återkommande evenemangen som arrangeras särskilt för ungdomar i Vänersborg. Vill du veta mer om exempelvis Schools Out, Lussebandyn eller VBG Dance festival så ska du klicka dig in på Evenemang.

Hjälp och stöd

Hjälp och stöd behöver alla ibland. Oavsett om du har funderingar eller problem som är stora eller små så finns det alltid någon att vända sig till för hjälp och stöd. Ungivbg skapades för att hjälpa dig att må bra och vägleda dig till stöttning när du behöver.

Påverka

Påverka och gör din röst hörd! Du vet väl att det är lag i Sverige på att du ska ha rätt att uttrycka din mening och bli lyssnad på i beslut som rör dig. Under rubriken Påverka finns både tips på hur du kan göra dig hörd och resultatet från undersökningar som Vänersborgs kommun gjort för att lyssna på unga invånares åsikter.

Vill du ingå i ungdomsredaktionen

Du som är 15-22 år har möjlighet att söka till ungdomsredaktionen. Som en del av redaktionen bidrar du med innehåll till ungivbg. Du blir även viktig för utvecklingen av sidan och en del i vårt fantastiska team.

Kontakta mattias.freden@vanersborg.se om du vill veta om ungdomsredaktionen.

Förvaltningar samverkar kring ungivbg

Ungivbg drivs med stöd från Socialförvaltningen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kultur- och fritidsförvaltningen och Kommunstyrelseförvaltningen i Vänersborgs kommun.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 februari 2024