Gå till innehåll

Verktygsfält

Hbtqi-månad i Vänersborgs kommun

Glad person med regnbågsflaggor i handen utanför Vänersborgs kommunhus

Mars 2024 sätter Vänersborgs kommun hbtqi-frågor i centrum. Hbtqi-månaden är den första av sitt slag i Sverige och syftar till att lyfta allas lika värde.

En månad full med aktiviteter

Det blir en färgglad månad fylld av intressanta och inspirerande aktiviteter som ska sprida glädje och bidra till en meningsfull fritid bland annat föreläsningar, seniorbio, tävlingar på Ungivbg.se, tjejkvällar, föreställning med Cirkus Cirkör och mycket mer.

Klicka här för att komma till programmet för hbtqi-månaden

- Vi hoppas att hbtqi-månaden leder till att fler känner sig välkomna till våra gemensamma mötesplatser, träffpunkter och verksamheter i Vänersborg, säger Malin Haglund, enhetschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Till vem riktar sig månaden?

- Hbtqi-månaden riktar sig till alla, oavsett om du tillhör normsamhället eller identifierar dig som hbtqi-person. Vi utgår från ledorden synliggöra och kompetenshöja. Två särskilt viktiga målgrupper i arbetet är barn och unga och seniorer, berättar Malin Haglund.

Vilka bidrar?

Under året arbetar flera av kommunens verksamheter, näringsliv och civilsamhälle gått samman för att arbeta förebyggande och med friskfaktorer för att stärka hbtqi-frågor ur ett folkhälsoperspektiv.

- Vi är många som behöver driva arbetet och lyfta hbtqi-rättigheter. Hbtqi-månaden är ett bra exempel på hur kommun, näringsliv och civilsamhälle krokar arm. Det är tillsammans vi gör skillnad, säger Anne Ekstedt, kommunens folkhälsosamordnare.

Hbtqi-månaden genomförs med stöd från Rådet för hälsa och social hållbarhet.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 februari 2024