Gå till innehåll

Verktygsfält

Lämna förslag till Byggnadsvårds- och arkitekturpriset!

Exempelbild för nyhet

Martin Staude, stadsarkitekt och Louise Björk, bygglovshandläggare

Vem blir prisets första vinnare? Lämna ditt förslag senast den 13 oktober 2024!

Byggnadsnämnden på Vänersborgs kommun har inrättat ett nytt pris: Byggnadsvårds- och arkitekturpriset. Med priset vill vi väcka ett större intresse för byggnadsvård och arkitektur, men också öka kunskapen och kvaliteten för hur man kan utforma fysiska miljöer.

- För att bli tilldelad priset, ska det vara ett fysiskt projekt. Till exempel inom byggnadsvård, husarkitektur eller landskapsarkitektur. Det kan handla om restaurering eller renovering av ett hus, en ändring av ett byggnadsverk eller del av byggnadsverk, ombyggnad, tillbyggnad eller nybyggnad. Även anläggande, ändring, utsmyckning eller möblering av ett stads- eller landskapsrum kan premieras, säger Martin Staude, stadsarkitekt.

Byggherre eller upphovsperson för projektet kan vara privatpersoner, företag, föreningar eller andra organisationer som exempelvis myndigheter med flera. Projektet ska vara färdigställt inom de senaste tre åren.

- Vinsten är ett diplom och en plakett, som vinnaren kan sätta på sin husfasad eller i anslutning till sitt objekt, säger Martin Staude.

Nu är det fritt fram att föreslå din favorit fram till och med den 13 oktober 2024 om den ska komma med i urvalsprocessen för 2024 års Byggnads- och arkitekturpris. Skicka ett e-postmeddelande med vilket projekt du vill se som vinnare och gärna med en bild samt en motivering till byggnad@vanersborg.se.

- Efter den 13 oktober nominerar vi fem projekt som går vidare till byggnadsnämnden som sedan tar det slutgiltiga beslutet om vilket projekt som vinner. Vi hoppas få in många förslag från allmänheten! säger Martin Staude.

Prisutdelningen sker i samband med Vänersborgs födelsedagsfirande i början av 2025. Välkommen med din favorit!

Se mer om priset i filmen.

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 juni 2024