Gå till innehåll

Verktygsfält

Byggnadsvårds- och arkitekturpriset

Med start 2024 kommer byggnadsnämnden i Vänersborgs kommun dela ut ett pris för att uppmärksamma projekt inom byggnadsvård samt hus- och landskapsarkitektur med hög kvalitet i såväl utformning som utförande.

Med detta vill vi uppmuntra till insatser och öppna upp för ett allmänt samtal om arkitektur och våra byggda miljöer som vi hoppas att många vill vara delaktiga i.

Processen är reglerad i Stadgar för Byggnadsvårds- och arkitekturpriset som du hittar via länken nedan. Bland annat viktigt att veta är att projektet ska vara belägen inom kommunen och helst inte äldre än 3 år för att kunna tävla.

I slutet av året utser byggnadsnämnden ett av maximalt fem nominerade projekt till vinnare. Nomineringen görs av Miljö- och byggnadsförvaltningen utifrån alla förslag som kan lämnas in när som helst och av vem som helst – så det är fritt fram att skicka ett mejl till stadsarkitekten om du vill säkerställa att just din favorit är med och tävlar om priset. Vi behöver uppgifter om vilket projekt du avser och gärna en bild samt en kort motivering.

Priset består av en plakett och ett diplom som delas ut till vinnaren på Vänersborgs födelsedagsfirande i början av varje år.

Vi ser fram emot ditt förslag!

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 juni 2024