Gå till innehåll

Verktygsfält

Ingen puls utan din

Exempelbild för nyhet

Rekordmånga stadskärnor hyllar invånare med nationell digital kampanj

En stadskärna som sjuder av liv har aldrig varit viktigare. Där möten, känslor och nya bekantskaper sker, och gator och torg rymmer både butiker och strosande människor. Att invånarna och besökarna spelar roll för stadskärnans framtid – det är precis det 52 städer runt om i landet vill lyfta i årets upplysningskampanj “Ingen puls utan din”. Antalet deltagande städer är nytt rekord för kampanjen och Vänersborg är med för första gången.

”Ingen puls utan din” är en nationell upplysningskampanj som belyser vikten av människors närvaro i stadskärnan. Bakom kampanjen står organisationen Svenska Stadskärnor som, tillsammans med sina medlemmar, arbetar för att öka medvetenheten om stadskärnans betydelse som tillväxtgenerator i samhället. Kampanjen, som nu är inne på sitt tredje år, har i år rekordmånga medverkande städer - hela 52 stycken, vilket visar på hur viktig frågan om ett levande lokalsamhälle är.

Ingen stad utan dig
I år ligger fokus på vardagens alla superhjältar – människorna som gör staden till en plats full av liv. För en dag i staden, stor som liten, fylls av möten. Med vänner, okända och blivande bekantskaper. Resultatet blir en visuellt tilltalande och digital kampanj som sätter strålkastarna på vardagens alla möten och riktar ett tack till invånarna.

Konsumenternas val påverkar
Syftet med upplysningskampanjen är att hylla och tacka invånarna i Vänersborg. Men samtidigt peppa och få alla att fundera över vad ens egen närvaro i stadskärnan betyder.

– Bakom varje verksamhet finns det alltid någon som brinner för sitt jobb och mötet med dig. Det här är något som vi tror ofta tas för givet, att en ort automatiskt är en plats full av liv. Men utan människor och engagemang finns det heller ingen stadskärna, säger Mia Dahlén, verksamhetsledare på Forum Vänersborg och som samordnar kampanjen för Vänersborg ihop med Vänersborgs kommun.

Att handla lokalt, vistas i centrum och välja nära istället för långt bort kan bidra mer än vad man kan tro.

– Att handla lokalt är att handla hållbart, som alla kan vara med och påverka i olika grad. Och de positiva effekterna är många. För vad sägs om fler arbeten, ökade skatteintäkter, större trygghet och en fortsatt levande atmosfär? Det finns alla skäl i världen att älska och fortsätta besöka din stadskärna, fortsätter Mia Dahlén

Ingen puls utan din 2023 är tredje upplagan av ett nationellt initiativ för att belysa vikten av levande stadskärnor. 52 städer runt om i Sverige står bakom uppropet. Läs mer på svenskastadskarnor.se/ingen-puls-utan-din Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

MEDVERKANDE STÄDER 2023

1. Boden

2. Bollnäs

3. Borås

4. Eskilstuna

5. Falun

6. Gällivare

7. Gävle

8. Göteborg

9. Helsingborg

10. Hudiksvall

11. Hässleholm

12. Höganäs

13. Kalmar
14. Karlshamn

15. Karlskoga

16. Karlskrona

17. Karlstad

18. Kristianstad

19. Kristinehamn

20. Kävlinge

21. Linköping

22. Ljusdal

23. Luleå

24. Malmö

25. Norrköping

26. Nyköping
27. Nynäshamn

28. Nässjö

29. Olofström

30. Oskarshamn

31. Ronneby

32. Sala

33. Sandviken

34. Skellefteå

35. Sundsvall

36. Söderhamn

37. Södertälje

38. Sölvesborg

39. Tranås

40. Trelleborg

41. Trollhättan

42. Umeå

43. Uppsala

44. Vänersborg

45. Vännäs

46. Västervik

47. Västerås

48. Ystad

49. Ängelholm

50. Örebro

51. Örnsköldsvik

52. Östersund

Fotograf, bifogade bilder: Daniel Steinberg


Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 maj 2023