Gå till innehåll

Verktygsfält

Verktygsfält

Lyckans fritidsgård

Lyckan är fritidsgården i Vänersborgs centrum och välkomnar dig som är ungdom mellan åk 5 - 19 år för att få en meningsfull och kostnadsfri fritid.

Bild på verksamhet och personal

Träffa våra glada fritidsledare i verksamheten

Öppettider

Fritidsgården är öppen måndag till fredag.

Måndagar 14.00-21.00

Tisdagar 14.00-17.00

Onsdagar 14.00-21.00 (tjejkväll)

Torsdagar 14.00-21.00

Fredagar 14.00-21.00

Lördag och söndagar stängt

Gården är öppen för dig i årskurs 5-19 år och ligger på Regementsgatan 29 i Vänersborg.

Åldersgränser

  • Årskurs 5 - 6 får vistas i verksamheten fram till klockan 18.00
  • Årskurs 7 - 19 år (sista dagen på året då du fyller 19 år) får vistas i verksamheten hela öppettiden

Om fritidsgården

Fritidsgården drivs i Vänersborgs kommuns regi och vänder sig till alla Vänersborgs ungdomar. Här har du möjlighet att i en drogfri miljö vara med och själv skapa roliga och meningsfulla fritidsaktiviteter.

Fritidsgården har stora lokaler i centrala Vänersborg med tillgång till sällskapsytor, café, e-sportssal samt pingis- och discgolfsrum. Man kan säga att caféet utgör fritidsgårdens hjärta och i rummet kan du förutom att fika, spela TV-spel, brädspel eller biljard. Det finns också gott om plats om du bara vill sjunka ner i en soffa för en stund.

Fritidsledarna finns som ett stöd om du exempelvis behöver någon att prata med eller vill ha hjälp att fixa någon rolig aktivitet. Du kan också få läxhjälp när du behöver det. Det är du, tillsammans med alla andra ungdomar i huset, som utformar verksamheten.

Givetvis bygger den drogfria verksamheten på hänsyn till allas lika värde och respekt för varandras kulturer.

Boka och använda vår utrustning

För att använda vår utrustning måste du boka dig på en ledig tid.

Gamingdatorer

I huset finns välutrustade gamingdatorer som klarar de flesta nya spel. Bland annat finns Overwatch, Fortnite och League Of Legends att spela.

Datorerna bokas per timme. Spelen som redan finns på datorerna och spelkonsolerna är godkända av personalen och önskar man ett nytt spel så får man prata med personalen.

Gamerfit e-sportssal

Den 2a februari 2024 öppnade fritidsgården upp en ny e-sportssal med tio nya speldatorer där ungdomar får ta del av e-sports träningspass i sina favoritspel. Hälsofokus ligger i centrum av dessa träningspass och vi engagerar oss i teori om kost och goda hälsorutiner i samband med spelandet.

Det finns ett speciellt bokningssystem där man bokar träningspass flera dagar i förtid. Alla system kring e-sportssalen finns på vår Discord server och den får man tillgång till efter man blivit en medlem. Man får ett medlemskort efter att ha visat att man förstått alla våra regler. Bryter man mot våra regler så kan man få sitt kort indraget och därmed tappa möjligheten att få ta del e-sportssalens träningspass.

Här kan du läsa mer om E-sportsprojektet Gamerfit!

Inflytande och särskilda aktiviteter

Vi vill att arrangemang och aktiviteter ska komma från ungdomarna/besökarna själva och då finns fritidsledarna som resurs och stöd.

Har du idéer på aktiviteter du vill göra, kontakta personalen på fritidsgården.
Följ oss även på våra sociala medier!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 mars 2024