Gå till innehåll

Verktygsfält

Verktygsfält

Gamerfit E-sportsprojektet

Exempelbild för undersida

Ny E-sportshall på Lyckans Fritidsgård har öppnats där du kan utöva e-sport på ett hälsosamt och professionellt sätt!

Är du en ungdom mellan 11 (årskurs 5) till 19 år som är intresserad av datorspel och vill få chansen att utveckla dina skickligheter i ditt favoritspel? Då har vi något väldigt speciellt att erbjuda dig!

Har du varit på besök på Lyckans Fritidsgård under 2023, då har du kanske sett arbetet med den nya e-sportssalen. Bygget och planeringen är äntligen färdigt och projektet är igång!

Om e-sportsalen

Rummet är placerat i det som varit den gamla danssalen. I rummet hittar du två rader av datorplatser med totalt tio datorplatser i ett fem mot fem upplägg som passar väldigt många e-sportsorienterade datorspel. Poängen är att du ska kunna organisera upp matcher och träningspass mellan ungdomar lokalt, som kan skapa en helt annan dynamik av gemenskap och samarbete.

Projektets namn blev Gamerfit, kort för Gamer fitness där e-sport och spelande generellt är menat att utövas i kombination med fitness och teori om god kost och hälsa som exempelvis goda sömnrutiner.

Så får du tillgång till e-sportsalen

För att ta del av e-sportssalen behöver man vara med på träningspass som är egentligen utformade efter att man får spela vad man önskar med handledning, där det blir rörelsepauser, teori och kost inblandat i passen. Ibland har vi pass där man får gemensamt testa olika spel som är populära inom den professionella e-sportscenen. Vid önskemål att vi fokuserar på ett specifikt spel så finns ett förslagssystem i projektets Discord server. Vi följer upp önskemålen efter de förslag vi får in.

För att kunna boka ett pass så kommer du först få ta del av ett medlemskontrakt som du måste läsa igenom och bekräfta att du förstår. Nästa steg är att du får ett medlemskort som du använder för att boka pass i e-sportsalen. Då får du tillgång till Discord servern.

Möjlighet för unga i Vänersborg

Självklart är det tänkt att detta rum ska kunna användas för mer än bara våra träningspass. Det är egentligen en tillgänglighet som kommunen erbjuder sina invånare att kunna ta del av på olika sätt.

Turneringar inom e-sport, LAN evenemang genom samarbete med spelföreningar och undervisning genom e-sport är flera exempel på möjligheter som öppnas med att Vänersborgs kommun väljer att öppna en e-sportssal på fritidsgården. På samma sätt en sporthall öppnar många möjligheter att användas på olika sätt blir e-sportssal ett stort tillskott till Vänersborgs ungdomar.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
15 april 2024