Gå till innehåll

Verktygsfält

Verktygsfält

Torpa fritidsgård

Nya torpagårdens lokal och personal

Torpagårdens glada fritidsledare i nyrenoverad lokal

Torpa fritidsgård är en nyrenoverad fritidsgård på sportcentrum framför Torpaskolan och är för dig som går i klass 7 till och med att du fyllt 19 år.

Öppettider

Fritidsgården är öppen tisdag till lördag under ojämna veckor och tisdag till fredag under jämna veckor.

Jämna veckor

  • Tisdag 14.00-16.30
  • Onsdag 14.00-21.00
  • Torsdag 14.00-21.00
  • Fredag 14.00-16.30

Ojämna veckor

  • Tisdag 14.00-16.30
  • Onsdag 14.00-21.00
  • Torsdag 14.00-21.00
  • Fredag 14.00-23.00
  • Lördagar 14.00-23.00

Gården är öppen för dig i årskurs 7-19 år och ligger på Brättevägen 70 i Vänersborg.

Aktiviteter

I samband med att fritidsgården ändrat lokal har utbudet av aktiviteter utökats. Givetvis hittar du som vanligt ett café, biljard, TV-spel, brädspel och mycket annat. Lokalen har en alternativ utgång direkt till ett basketplan som ligger utanför.

Gympasal

Fritidsgårdens gamla lokal har blivit den nya gympasalen där man kan få spela exempelvis innebandy. Salen kan även användas till andra evenemang och aktiviteter.

Filmrum

Ett mysigt filmrum finns nu om man vill titta på film med sina kompisar.

Rollspelsrum

Fritidsgårdens personalrum är på gång att omvandlas till ett rollspelsrum där du kan spela olika roll- och brädspel med dina kompisar.

Åldersgränser

Fritidsgården är öppen för dig som går i årskurs 7 till och med att du fyllt eller ska fylla 19 år detta året. Fritidsgården är inte öppen för dig som fyller 20 detta år.

Om fritidsgården

Torpagården är fritidsgården vid Sportcentrum. Verksamheten ligger i Torpaskolan och har varit öppen sedan 2017. Verksamheten har förändrat lokal och en nyrenovering har gjorts. Toaletterna har blivit utrustade med en Redlocker (menstrationsskydd) och nu har verksamheten hjärtstartare samt utbildad personal i hjärt- och lungräddning.

Fritidsgården drivs i Vänersborgs kommuns regi och vänder sig till alla Vänersborgs ungdomar. Här har du möjlighet att i en drogfri miljö vara med och själv skapa roliga och meningsfulla fritidsaktiviteter.

Fritidsledarna på Torpagården finns som ett stöd om du exempelvis behöver någon att prata med eller vill ha hjälp att fixa någon rolig aktivitet. Det är du, tillsammans med alla andra ungdomar på gården, som utformar verksamheten.

Givetvis bygger den drogfria verksamheten på hänsyn till allas lika värde och respekt för varandras kulturer.

För mer information, fråga oss! Följ oss även på våra sociala medier!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 november 2023