Gå till innehåll

Verktygsfält

Om webbplatsen

Välkommen till Vanersborg.se

Detta är Vänersborgs kommuns officiella webbplats på Internet.

Webbplatsen är mobilanpassad (responsiv) och fungerar lika bra i smarttelefon, på surfplatta eller dator.

Sökfältet hittar du längst upp till höger i sidhuvudet som visas på alla sidor. Därifrån kan du söka information på hela Vanersborg.se. För att söka information kan du även använda dig av A-Ö eller webbkartan som ligger längst ner på sidan.
Hjälp att söka

Du kan ändra textstorleken i din webbläsare. I de flesta webbläsare kan du göra detta genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet eller att hålla nere Ctrl-tangenten och + (plustecken) så förstorar du texten och klickar du på Ctrl och - (minustecken) förminskar du texten.

Genom att klicka på länken Lyssna som finns högst upp på varje sida får du informationen uppläst för dig. Du behöver inte själv installera något program på datorn för att kunna lyssna.

På Vanersborg.se använder vi Google Translate för att få sidor översatta till andra språk. Vänersborgs kommun ansvar inte för att reslutatet översätts på ett korrekt sätt. Translate hittar du i sidhuvudet på varje sida.

Delar av webbplatsens innehåll finns på teckenspråk i form av filmer. För att kunna se filmerna använder du Internet Explorer för Windows.

Sidor med teckenspråk hittar du här

Längst upp på alla sidor finns en meny med ämnesrubriker. Under varje ämnesrubrik hittar du information och service.

Kontaktuppgifter hittar du i högerkolumnen, i sidfoten eller under länken "Kontakt" i sidhuvudet.

Klicka på "Bakåt" eller "Framåt" i menyraden på din webbläsare eller klickar på rubrikerna i vänstermenyn.

Genom att klicka på "Skriv ut" som ligger längst ner till höger i mittenkolumnen, så skrivs en utskriftsanpassad sida ut.

Tillgänglighet på webben betyder att människor med funktionshinder ska ha samma tillgång och möjlighet att använda webben, som de utan funktionshinder. Vänersborgs kommun strävar efter att följa Vägledning för webbutveckling som är de officiella riktlinjerna för hur man bör arbeta med webbplatser i offentlig sektor.
Läs vår tillgänglighetsredogörelse här.

Om du har problem med att använda någon del av webbplatsen vill vi gärna att du kontaktar oss och berättar vad som inte fungerar. På så sätt hjälper du oss att förbättra vår webbplats.
Lämna synpunkter på webbplatsen

Ambitionen är att vi ska uppnå grundläggande tillgänglighet genom att följa WCAG 2.1, nivå AA
Läs mer om tillgänglighet på webbriktlinjer för webbutvecklings hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss gärna om du på grund av brister hindras från att ta del av vår digitala service.

Dokument som finns på vår hemsida lägger vi ut i filformatet PDF, filerna öppnar sig i ett nytt fönster. För att kunna läsa dem behöver du ha Adobe Acrobat Reader installerat på din dator.
Ladda ner Adobe Reader här kostnadsfritt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vänersborgs kommun äger rätten till alla bilder på Vanersborg.se om inget annat anges. Bilderna får inte användas utan Vänersborgs kommuns tillstånd.

På Vänersborgs kommuns webbplats, www.vanersborg.se, används kakor (cookies). Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjlig att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatsen.
Läs mer om kakor (cookies)

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 mars 2023