Gå till innehåll

Verktygsfält

Tankställen alternativa drivmedel

Har du elbil, gasbil eller etanolbil? På den här sidan finns information om hur du kan ladda din bil med dessa drivmedel.

Kommunen har installerat publika laddstolpar bakom kommunhuset samt vid Öxnereds pendelparkering. Det är typ 2-laddare med en effekt på 22 kW. Laddplatserna bakom kommunhuset är en 3-timmarsparkering och Öxnereds pendelstation är placerade på 7-dygnsparkeringen, närmast spåren. Parkeringstiden på dessa laddplatser är därmed också 7 dygn.

För att kunna ladda krävs att man laddar ner en en gratis app eller beställer ett tankkort från Vattenfalls tjänst InCharge. Beställ kort eller hämta hem appen via Vattenfalls tjänst InCharge. Från och med 2020-09-01 kostar det 2 kr per KWH (inkl. moms) att ladda.

Felanmäla?
Vill du felanmäla eller har problem med något kan du ringa Incharge direkt på 020-52 62 00.

Laddkarta samtliga aktörer

För att hitta närmaste publika laddstolpe kan du använda kartan på Uppladdnings hemsida. se länk nederst under relaterad information.

Du som har gasbil kan tanka med biogas i Brålanda och Vänersborg. Inom kort kommer även ett biogastankställe vid Trestad Center att anläggas.

Vänersborg

Fordongas Sverige AB som ligger vid Bröderna Brandts anläggning, Johannesbergsvägen 1.

Grönt bränsle Sverige AB, Trestad Center, Stampgatan 14.

Brålanda

Biogas Brålanda AB/QStar, Göteborgsvägen 1.

Du tanka din bil med E85 på flera bensinstationer i Vänersborg. Du hittar dem genom att gå in på respektive stations egen webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 december 2022