Gå till innehåll

Verktygsfält

Verktygsfält

Betalning och fakturering

Exempelfaktura

Kretslopp & Vatten fakturerar vatten och avlopp samt renhållning kvartalsvis. Du kan betala dina fakturor på flera olika sätt, välj det som passar bäst för just dig!

Pappersfaktura

Om du inte har valt något annat alternativ får du automatiskt en pappersfaktura hem med posten.

Autogiro

Pengarna dras automatiskt från ditt bankkonto på förfallodagen. För att anmäla dig till autogiro använd vår e-tjänst alternativt skriv ut och skicka in pappersblanketten.

E-faktura

E-faktura ser till att du som privatperson får din faktura rakt in i internetbanken. Efter ditt godkännande betalas den automatiskt på förfallodagen. Man kan säga att e-fakturan är ett vilande betalningsuppdrag i en bank, till skillnad från autogiro som är en fullmakt att dra pengar från ett konto.

E-postfaktura

Med faktura via e-post får du din faktura skickad som en PDF-fil till din e-post. Det är ett miljösmart alternativ eftersom vi inte behöver skicka någon pappersfaktura till dig. Du anmäler dig till e-postfaktura genom att skicka e-post till va-verket@vanersborg.se

Elektronisk faktura via Kivra

Du som är ansluten till Kivra får din faktura dit. Vill du inte ha din faktura till Kivra måste du själv ändra dina inställningarna hos Kivra.

Svefaktura

Vänersborgs kommun skickar e-fakturor till företag i det standardiserade formatet Svefaktura, ett format som får en allt större spridning eftersom alla statliga myndigheter ska kunna ta emot och skicka Svefakturor. Kretslopp & Vatten använder sig av Inexchange.

Så här kommer du igång

Skicka ett mail till Kretslopp & Vatten och ange att ni vill börja ta emot Svefakturor från kommunen. I mailet anger ni följande:

  • Företagets namn och organisationsnummer
  • Vilken fakturaväxel ni använder
  • GLN-nummer
  • Kontaktperson
  • E-postadress
  • Fakturareferens

Om du har frågor, kontakta Kretslopp & Vattens kundservice.     

Kontaktperson
Alexandra Lundgren

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress: Residensgatan 51

Telefon:
0521-72 12 54

E-post:
renhallning@vanersborg.se

Kontaktperson
Lee Wiman

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress: Residensgatan 51

Telefon:
0521-72 24 73

E-post:
va-verket@vanersborg.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 mars 2023