Gå till innehåll

Verktygsfält

Biografer och film

I Vänersborg finns två biografer för att njuta av film på stor duk.

Din lokala invigning av Göteborg Film Festival i Vänersborg

Fredag 26 januari kl. 19.00 invigs Göteborg Film Festival simultant på biografer över hela landet. Det är den 47:e upplagan av festivalen och invigningsfilmen är Europapremiären av Hanteringen av odöda. Det är en filmatisering av John Ajvide Lindqvists succéroman med samma namn.

I Vänersborg visar vi traditionsenligt invigningsfilmen på anrika Stora biografen. Så ta med vänner och familj för en gemensam filmupplevelse!

Invigningen i Vänersborg sker i samarbete med den lokala filmföreningen Vänersborgs filmstudio. I foajén bjuder vi alla besökare på snacks, dryck och mingel.

Biljetter kan förköpas på Vänersborgs bibliotek från 9 januari under ordinarie öppettider. Biljettpris: 50 kr eller uppvisat medlemskap i Vänersborgs filmstudio. Betalsätt: Swish.

Läs mer och dela vårt facebook-event. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Filmårskommun 2023

Vänersborgs kommun utsågs 2023 till filmårskommun i samarbete med Göteborg Film Festival. Det betyder att vi fick synliggöra filmkonst under ett helt år. Läs mer om filmårskommun här.

Biografer

Biograf Saga ägs av Svenska Bio och visar ett stort urval av filmer.

Vänersborg har också en av landets äldsta biografer, Stora Biografen. Föreningen Filmstudion visar filmer där.

Besök deras respektive hemsidor för att se aktuella filmprogram.

Film på biblioteket

Du vet väl att biblioteken i Vänersborg har många filmer till utlån? Slå i deras katalog för att se om just din favoritfilm finns inne. Biblioteket visar dessutom regelbundet film för seniorer. De har också en egen filmklubb Kikaren, som riktar sig till barn i åldern 2-4 år.

Vänersborg på vita duken

Många filmer spelas in i Vänersborg och övriga Västsverige. Film i Väst har sitt huvudkontor i Vänersborgs grannkommun Trollhättan och chansen är stor att du vandrar rätt in i en filminspelning i våra trakter.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 januari 2024