Gå till innehåll

Verktygsfält

Aktiviteter och program

Vi erbjuder vid sidan av utställningsverksamheter både programaktiviteter och skapande i vår ateljé.

Program för utställningen "Det vilda"

Vernissage: Det vilda
Lördag 14 september, klockan 13.00 - 15.00
Hösten 2024 inleder vi med en utställning där konstnärerna Statira Jazayeri och Linn Bredberg undersöker och tolkar Vargön. Det är genom både lokal kännedom och med nyfunnet perspektiv dessa två konstnärer tar sig an Vargöns särdrag och karaktär.

De vilda växtbytardagarna
14 - 21 september
Under sju dagar pågår de vilda växtbytardagarna i Vänersborgs konsthall och Vänersborgs huvudbibliotek (under ordinarie öppettider). Ta en växt, lämna en stickling och släpp in naturen. Reglerna är utöver dessa få under de vilda växtbytardagarna. Mer info hittar du här: De vilda växtbytardagarna | Vänersborgs kommun (vanersborg.se) Länk till annan webbplats.

Shared reading i “det vilda”
Onsdag 18 september klockan 13.45
Vill du prova på ett kravlöst läsande där vi läser korta texter tillsammans? Kom på lästräff! Ingen förberedelse krävs och texten delas ut på plats. Du bestämmer själv om du vill läsa eller bara lyssna. OBS! Begränsat antal platser, föranmälan innan till bibliotikarie elin.johannesson@vanersborg.se eller via 0521–72 14 14. Vi träffas på biblioteket kl. 13.45 och går sedan tillsammans till Konsthallen.

Älgworkshop
Varje lördag, drop-in från klockan 12.00- 16.00
Varje lördag är det älgtillverkning i konsthallens ateljé! Var med och gör älgar i naturlig storlek.

Seniorträff
Tisdag 8 oktober klockan 10.00 - 12.00
Träffpunkt i konsthallen för dig som är senior. Fika, samtal & gruppvisning av pågående utställning.

Föreläsning & Smakhappening
Måndag 21 oktober
Skog, berg och djupa skålar. En kväll som genom fler sinnen än ett utforskar platåbergens natur och historia. Föreläsning med Platåbergens geopark. Mer info kommer.

As the world turns: 24-timmars visning
25 - 26 oktober
Under ett dygn visas Stina Erikssons videoverk “As the world turns” i Stora Biografen, Vänersborg. Mer info kommer.

Regnbågsworkshops
Vecka 44
Workshops där du som är, eller funderar på om du är hbtqi+ person tillsammans med andra likasinnade träffas och testar på allt från svetsning till bygg-DIY. Kostnadsfritt och utan krav på förkunskaper! Mer info kommer.

Sagostund i "Det vilda"
Tisdag 29 oktober
Sagostund för barn 3-5 år. Mer info kommer.

Älgworkshop
Varje lördag, från klockan 12.00
Varje lördag är det älgtillverkning i konsthallens ateljé! Var med och gör älgar i naturlig storlek.

Dansperformance
Tisdag 12 november
Musik & kulturskolans danselever tolkar utställningen “Det vilda”. Genom rörelse möter vi utställningen på nytt. Mer info tillkommer.

Älgworkshop
Varje lördag, från klockan 12.00-16.00
Varje lördag är det älgtillverkning i konsthallens ateljé! Var med och gör älgar i naturlig storlek.

Finnissage: Älgfest
Lördag 16 november klcokan 12.00 - 16.00
Välkommen in på älgfest och finnissage!

Visningar

Önskar du och dina vänner, ditt företag, din klass eller förening fördjupa er i en utställning? Boka en pedagogisk visning med konsthallens personal. En visning kan om så önskas inkludera ett besök i konsthallens ateljé. Visningen tar 20-30 minuter och ges av konsthallens personal.
Läs vidare eller boka visning här

Öppen ateljé

Varmt välkommen att upptäcka och skapa i konsthallens ateljé. Under utställningarna kan du på egen hand arbeta i material och tekniker under det tema som visas i den pågående utställningen. Ateljén är öppen för alla åldrar.
Läs vidare här

För barn och unga

Konsthallen är en plats för både stora och små. Det betyder att aktiviteter för barn och ungdomar alltid är kostnadsfria. Under lovperioder erbjuds fler aktiviteter för barn utöver den Öppna ateljén. Under ordinarie öppettider har konsthallen alltid öppet i ateljé där vi konstadsfritt skapande för stora och små.

Seniorer

Med start hösten 2024 anordnas seniorträffar i Vänersborgs konsthall. Vid dessa tillfällen bjuder vi in till en trevlig gemenskap med visningar av pågående utställning, samtal och fika. Nästa träff är 8 Oktober, 10.00 - 12.00. Träffarna är ett samarbete med Senior i Vbg. Mer information om träffpunkter för seniorer hittar du på Seniorer i Vbgs hemsida.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 augusti 2024