Gå till innehåll

Verktygsfält

Vänersborg Jazz Academy

Vänersborg Jazz Academy (VJA) jobbar med talangutveckling för unga musiker inom jazz och improvisation. VJA är unik i Sverige och vi har etablerat oss som ett kvalitativt, nationellt centrum för fortbildning och kursverksamhet inom jazz och improvisation och vi växer hela tiden.

Bild på ung pianist från Vänersborg Jazz Academys kurser

"Den utbildningsverksamhet som Vänersborg Jazz Academy bedriver är unik i sitt slag och fyller samtidigt på ett imponerande sätt en lucka inom våra nationella utbildnings- och utvecklingsfält."
- Anders Jormin, professor vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Läs mer om våra kurser HÄR

Vänersborg Jazz Academy erbjuder olika slags kurser för unga jazzmusiker, 11 år och uppåt. Vi har tre olika kurstyper samt en mentorsstruktur och program som utgår från deltagarens nuvarande nivå och leder den vidare i utvecklingen, mot högre utbildning och kommande professionellt musikerliv inom jazz och improvisation. Vi jobbar för att stärka jazzen i Sverige, för att säkra den höga nivå vi håller internationellt och för att komplettera befintliga musikutbildningar, på gymnasium, folkhögskola och högskola.

Publika framträdanden i Vänersborg görs två gånger om året. Som en del av stadsfesten AQUA BLÅ, där vi under Hamngatans visfestival har en punkt som heter Vänersborg Jazz Academy presenterar unga musiker, där ungdomar som vi har coachat och är på väg ut i musikerlivet får göra en konsert i egen regi. Vi har också en publik avslutningskonsert vid avslutningen av Jazzkurs Vänersborg, som ligger sista veckan i juli varje år. Vi genomför också, på uppdrag av Förvaltningen för Kulturutveckling/VGR, en Residensvistelse för jazz och improvisationsmusiker. Vänersborg Jazz Academy har uppdraget att anodrna, leda och genomföra arbetet på plats i Vänersborg.

Följ oss på sociala medier!
Facebook: www.facebook.com/vanersborgjazzacademy Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: www.instagram.com/vanersborg_jazzacademy Länk till annan webbplats.

Jazzmusiker som jobbar eller som har jobbat hos oss: Anders Jormin, Bobo Stenson, Lina Nyberg, Caecilie Norby, Lars Danielsson, Amanda Sedgwick, Joakim Milder, Fabian Kallerdahl, Lisen Rylander, Elin Larsson, Maggi Olin, Jon Fält, Putte Johander, Adam Forkelid, Fredrik Ljungqvist, Christian Jormin, Krister Jonsson, Mats Eriksson, Loke Risberg, Cecilia Persson, Samuel Hällqvist, Simon Westman, Lisbeth Diers, Hanna Paulsberg, Anna Lundqvist, Henrik Gad, Magnus Enorson, Per Laang, Patrik Janson, Martin Höper, Peter Asplund, Gunilla Törnfeldt, Klabbe Hörngren, Fredrik Kronqvist, Alexander Lövmark, Andreas Hourdakis, Maria Kvist, Thomas Backman, Karin Hammar, Lisa Björänge, Malin Wättring, David Stackenäs, Mathias Landaeus, Josefin Lindstrand, Lars DK Danielsson, Christian Spering, Daniel Fredriksson, Marius Neset, Robert Ikiz m flSidinformation

Senast uppdaterad:
7 mars 2024