Gå till innehåll

Verktygsfält

Evenemang

Exempelbild för undersida

Vi arbetar med evenemang som tillväxtmotor - för näringsliv, föreningsliv och inte minst vår så viktiga besöksnäring.  

Evenemang är en viktig del av vårt platsvarumärke och varje evenemang bidrar till effekter som föreningsutveckling, ökad omsättning, välbefinnande, stolthet och social integration. Vi samverkar ofta och gärna med både föreningsliv och näringsliv. Kontakta oss gärna, vi erbjuder goda råd och ett brett kontaktnät.

Aqua Blå-festivalen är vårt största egna evenemang där Vänersborgs kommun är huvudarrangör. Under året är vi dessutom medarrangör till flera olika evenemang runt om i kommunen.

Våra närmsta samarbetspartners är Forum Vänersborg och Visit Trollhättan-Vänersborg.

Här hittar du också en väl uppdaterad evenemangskalender med vad som är på gång: Evenemang i Vänersborg (vastsverige.com) Länk till annan webbplats.

Aqua Blå 5-9 juni 2024

Sveriges skönaste småstadsfestival - en folkfest med aktiviteter för hela familjen! Vad sägs om sju scener med musik och underhållning, mat & dryck, utställare & föreningar, tävlingar, uppvisningar och ett stort tivoli.
Aqua Blå-festivalen bjuder på ett späckat program - från morgon till kväll!

Läs mer: Aqua Blå-festivalen i Vänersborg (vastsverige.com) Länk till annan webbplats.

Nära, Reko och Framåt

Forum Vänersborg är en samverkansplattform med kommun, föreningar, företag och fastighetsägare i Vänersborgs kommun. Forum arbetar med utbildning, utveckling, inspiration och event som bidrar till en attraktiv och levande plats.

Läs mer: Tillsammans för välmående och framgångsrik småstadskommun – Forum Vänersborg (forumvanersborg.se) Länk till annan webbplats.

Två städer - en destination

Visit Trollhättan-Vänersborg är gemensam turistorganisation för städerna Trollhättan och Vänersborg. Två städer som bildar en destination fylld med spännande historia, slussar, älgar, mat- och naturupplevelser, Sveriges största sjö Vänern och Ekoparken Halle- och Hunneberg.

Läs mer: Besök Trollhättan och Vänersborg (vastsverige.com) Länk till annan webbplats.

Vill du också arrangera?

Då vill vi tipsa om vår Evenemangshandbok som innehåller en massa bra info: https://issuu.com/visittv/docs/handboken_2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss gärna, vi erbjuder goda råd och ett brett kontaktnät.

Relaterad information

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 januari 2024