Gå till innehåll

Verktygsfält

Res och pendla

Vänersborg är nära till snabba och effektiva kommunikationer via såväl cykel, tåg, buss, bil och flyg.

Cykel

I Vänersborg tar du dig enkelt runt med cykel. Vänersborgare och besökare erbjuds ett välutvecklat cykelnät.

Bil

Gratis parkering i Vänersborg

I Vänersborg  parkerar du gratis genom att använda parkeringsskiva.

Hela Västkusten med salta bad och segling ligger på bekvämt avstånd. Det tar exempelvis 20 minuter med bil till Uddevalla och 40 minuter till Lysekil.

Vänersborgs hamn är en viktig knytpunkt för Vänersjöfarten
Icke att förglömma: de elektroniska motorvägarna är framtagna och väl fungerande i hela regionen.

Buss

Kollektivtrafiken är väl utbyggd. Stadstrafik med 30 minuters trafik från alla stadsdelar. Vår trafik är en del av tvåstadstrafiken vilket innebär att du enkelt och snabbt når mätpunkter inom Trollhättan samt Norra Älvsborgs Lasarett (NÄL). All trafik strålar samman vid vårt Resecentrum. Du hittar information om kollektivtrafiken och reseplanering på Västtrafiks hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tåg

Med kortare resetider till Göteborg når du snabbt storstaden med dess arbetsmarknad. Ett tåg i halvtimmen under rusningstid. Dagligt direkttåg till Stockholm. Flera förbindelser till Karlstad, Oslo, Borås och Skövde gör att det finns stora valmöjligheter till pendling, resor till nöjen, kultur m.m.

Flyg

Via flygplatsen mitt emellan Vänersborg och Trollhättan, tar man sig till Bromma och vidare inrikes eller utrikes på mindre än en timme och det finns flera avgångar per dag. Det är mycket smidigt med en liten och personlig flygplats, det går snabbt och enkelt att checka in. Gratis parkering för bil eller varför inte cykel på cykelbana hela vägen.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 april 2024