Gå till innehåll

Verktygsfält

Upplev dans

Att uppleva dans live är något särskilt. Här finns chans till professionell dans!

Varje år presenterar vi flertalet professionella dansföreställningar med nationella och internationella danskompanier på scener runtom i Vänersborg. Här kan du läsa om vårens dansföreställningar.

Välkommen att fira Dansens dag i Vänersborg. Vi får besök av danskompaniet Afia som ska spela dansföreställningen YEBO YES!


I fokus står pantsula, en dansstil och koreografiskt språk som under apartheid spred medvetenhet och uttryckte kritik och motstånd mot regimen. Med blixtsnabba steg över marken och intrikata, rytmiska fotarbeten demonstrerade dansarna för övermakten att de var både starka och fria. Pantsulan blev snabbt inte bara en dansstil, utan även en livsstil.

Danskompaniet består av sydafrikanska dansare som lever och andas pantsula samt svenska freestyledansare. Det är ett möte mellan pantsula och freestyle, ett mötet fyllt av energi, glädje och kraft. Pantsula återberättar en historia som aldrig får falla i glömska och YEBO YES! levandegör dess inre kraft.

När ? 29 april kl 18.00

Var? Huvudsnässkolans aula, Vallgatan 17B

Biljetter ? Fri entré

JAG TÄNKER PÅ DIG är ett hörlursverk av Johanssons pelargoner och dans. Den spelas som skolföreställning för elever 10-15 år, men passar även för vuxna. Under fem års tid kommer verket att finnas tillgängligt för individuell utlåning på Vänersborgs huvudbibliotek, för en stunds konstnärlig upplevelse mitt i vardagen.

​Premiär på Vänersborgs huvudbibliotek 22 maj.

dansarna i Danskompaniet AFIA

Foto: Erik Linghed

från föreställningen Jag tänker på dig

Foto: José Figueroa

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 april 2023