Gå till innehåll

Verktygsfält

Dansa

Vill du eller någon du känner dansa? Då är Vänersborgs kommun rätt plats för dig.

Danskurser i Musik- och kulturskolan

Den kommunala musik- och kulturskolan erbjuder ett stort utbud av danskurser. Dansundervisningen riktar sig främst till barn och unga, men det finns även en vuxengrupp. Vänersborgs Musik- och kulturskola är avgiftsfri men kräver anmälan.

Här kan du läsa mer om Musik- och kulturskolans danskurser.

Dansa på egen hand

Gillar du mest att dansa på TikTok eller har du och dina vänner en egen dansgrupp? Drömmer du om att ta din dans vidare? Hos Timjan kan du dansa i Timjans dansgrupp eller testa att dansa i Virtual Reality-glasögon. På Lyckans fritidsgård erbjuder vi unga att låna danssalen kostnadsfritt. Danssalen är utrustad med musikanläggning och speglar.

Här kan du läsa mer om Timjan

Här kan du läsa mer om Lyckans fritidsgård

VBG Dance Festival
Varje år arrangerar Kultur & fritid en dansfestival för unga. I två dagar under höstlovet har ungdomar från hela västsverige möjlighet att komma till Vänersborg för att uppleva dans eller själva stå på scen och tävla med showcase eller battle. Vi erbjuder även workshops och en professionell dansföreställning.

Här kan du läsa mer om VBG Dance Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Danspoolen Vänersborg

Finns det behov av och önskemål om dansverksamhet i din kommun? Danspoolen Vänersborg har som främsta uppgift att sprida dansverksamhet till kommunerna i Fyrbodal. I Danspoolen finns utbildade danslärare med stor erfarenhet och kunskap om dans och danspedagogik.

Här kan du läsa mer om Danspoolen Vänersborg

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 april 2023