Gå till innehåll

Verktygsfält

Aktuell utställning

På konsthallen öppnar filmutställningen 5 sekvenser, vernissage den 25 mars från klockan 13.00 - 15.00.

Välkomna!

5 svartvita bilder ihopsatta på rad. Stillbilder från filmerna. Blommor, man som går, kvinna som vattnar ett träd, kvinnoansikte och två personer med pannorna mot varandra.

Vänersborgs Konsthall presenterar stolt utställningen 5 Sekvenser. En internationell grupputställning där fem kortfilmer visas och ger perspektiv om orättvisan och skörheten i att vara människa i dagens verklighet. De fem konstnärerna är Alketa Xhafa Mripa, Azadeh Zaghi, Gabriel Gabriel Garble, Larissa Sansour och Phumulani Ntuli.

5 sekvenser visar på olika skeden i livet – olika scener, intriger och öden, där biroller kommer och går. Känslor växer och sviktar, huvudkaraktären vi är i våra liv utforskas, förändras och utmanas. Våra liv är en ofärdig film och vi själva är med och påverkar handlingen där även människor omkring är med och influerar. Rekvisitan sätter förutsättningarna. Livets olika sekvenser sitter ihop men kan också styckas upp. I utställningen visas fem scener från livet. En kort inblick i olika livsöden. Vad som händer innan och efter är inte definierat. Historien fortsätter även om filmen tagit slut. För hur avgörande är en sekvens av ett liv egentligen?

I Gabriels, Larissas och Phumulanis videoverk följer vi personer som är på resa, ett barn, en kvinna och en man. Medan i Azadehs och Alketas videoverk stannar vi upp och följer protester, akter till försvar. En protest mot sin samtids byråkrati och utförandet av en handling innan tagning och tvagning.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 mars 2023